|
Lipnická švestka, 22.5.2021 Před čtyřmi roky jsem vysadil 7 stromků...
Loni jsem konečně ochutnal první 4 plody, což není ani 1kus na 1 strom!
Ale dobře už bylo!!
Letos nesklidím ani ň!!!
|
 |
Bažant na zahradě, 12.5.2020 No, není nad pohled na pinožící se jednodenní bažantíky...
Před časem u nás na zahradě, ze všech stran ohkolesené barokní zdí, zakotvila bažantí slípka; patrně zdrhla arcibiskupovi odvedle...
Vyvedla 14 kuřátek a záhony s přísadou zatím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
RedHaven, 9.9.2019 Je zde zmíněn řez starší broskvoně. Roky jsem počítal očka Teď provádím americký střih a jsem spokojen |
 |
Jak rychle vypeckovat švestky, 23.4.2019 20 kg za hodinu? To jste dobrý
My dělali ve čtyřech 2 metráky přes 3 hodiny vč. ukládání na lésy
Další várku už jsme nepůlili a do sušky vlezly 3 metráky trnek sypaných přímo z převravek. Bylo to sice rychlejší ale zato se to... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva 2019?, 19.2.2019 Synek přišel "pohaluzi" k vinohradu (1250 hlav rýňáku) 50 km od domu! Řezali jsme v So a teď to musíme dodělat. Letos prý budeme dělat burčák - asi se z něho po...Říká se, že potomstvo je zlé, blbé a zločinné ale opravdu už nevím,... celý příspěvek > |
 |
Zápach v trnkovici po lihu, 6.2.2019 "...kořalka jde cítit po lihu."
No, kéž by pálenky byly cítit než po lihu, že |
 |
Umístění palírny, 14.1.2019 ...jednu dobu se problém s chladicí vodou řešil dvěma pivovarskými bečkami bez víka: Z výše umístěné bečky tekla voda samospádem přes chladič do spodní bečky... Výpalky se kvůli smradu vybíraly až po vychladnutí (a byly zakopány na zahradě) a... celý příspěvek > |
 |
Umístění palírny, 13.1.2019 No, Walderon chce jenom odrbat berňák, ale já si nedělal prču... Zakladatel rodinné živnosti jezdil už za starýho Procházky s potahem s pálenicí na Valachoch po dědinách a od té doby by byla vedle naší storry Tisícročná včela obyčejný... celý příspěvek > |
 |
Umístění palírny, 12.1.2019 No, z povahy vašeho dotazu usuzuji, že neskončíte jako J. Hus, ale spíše jako V. Babinský |
 |
Sušené švestky, 21.4.2018 Nevím, kolik vagónů ale před Vítězným jaguárem pro tento účel dovážel otec z Balkánu sušené fíky a švestky... |
 |
|
 |
Zvedák na zahradní traktor, 18.4.2018 Jj, ten hydraulický znám! Omylem mi ho dodali místo mechanického a já, bláha, si ho nechal vyměnit! Dnes už bych si koupil pouze, sice dražší, hydraulický zvedák. |
 |
Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 9.4.2018 No, já letos 1.postřik o 1 den zaspal... Ještě včera to vypadalo tak akorát na dnešek, ale než ráno kdesicosi, tak marhule rozkvetly.
Asi by to byla zhovadilost postřikovat zítra v plném qětu, že? |
 |
Lipnická švestka, 4.1.2018 Poslední na fotečce se zove JAJO
Jedná se o překlep, či o mou nedostatečnost (JOJO mám vysazeno10 ks a mám obavy, že mě to bude mrzet)
Lipnické mám 7 ks a zatím ještě nevím, zda mě to nebude mrzet; soudě ale podle habitusu a olistění, tak... celý příspěvek > |
 |