|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Lze použít semena z koupených jalapenos, 29.1.2019 S největší pravděpodobností ano. Já takto používám semena z plodů běžně, a zatím mi k žádnému křížení nedošlo, vždy vyrostlo to, co mělo. I když mám několik různých odrůd v jednom skleníku (běžné i superpálivé). | | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 24.1.2019 Ano, jak říkám - z pohledu vašeho SÚ je to zřejmě ok. Jsou ale i jiné zákony, ve kterých jsou popsána práva myslivců, povinnost zachovat prostupnost krajiny, nemožnost oplocovat v určitých místech, vodní zákon - zákaz oplocování do 2m od vodního... celý příspěvek > | |
| | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 23.1.2019 A k vašemu pozemku nevede žádná obecní cesta? A skutečně je v extravilánu? V intravilánu by to bylo logické.
Vysvětlil bych si to tak, že pokud pozemek nesousedí s obecním, a plot je nikolido 180cm, ale do 2m (podle poslední novely stavebního... celý příspěvek > | | Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 23.1.2019 Víte, co to jsou půdní kapiláry? Pokud půdu orbou otočíte, kapiláry jsou zrušeny. A je jedno, jestli to uděláte rukou, dřevem, kamenem, kovem či kosmickým materiálem... | | Likvidace vrby, 16.1.2019 Už jsem likvidoval 2 vrby - v zimě uřízl, pak během roku tak 2x odsekal vyhnané výhony, a byl klid. Pařez pak v zemi během 5 let vyhnil. | | Co je to za semena?, 11.1.2019 Na základě čeho soudíte, že ne? Semena topolovky vypadají úplně stejně, viz. obrázek. Ta moje jsou dokonce dost variabilní, často ještě více do černa. | | Co je to za semena?, 11.1.2019 Ano, mohla by to být semena topolovky (slézové růže). | | Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 19.12.2018 Individuální ochrana samozřejmě nestačí, to už mám vyzkoušeno. Proti zajícům super, ale srny okousávaly výhony do cca 150cm, jenže v této výšce už má většina stromků větve, tudíž byly zničeny. Takže ani pletivo, ani nátěr Aversolem, ani hustý pachový... celý příspěvek > | | Opatření v sadu proti suchu, 12.12.2018 Pokud by pršelo!
To je asi ten problém, že tu neprší. A asi nemá smysl ani říkat, že když náhodou zaprší, tak v žádném případě ne tak vydatně, že by voda z trávy někam odtékekala. | | TOP odrody sezóny 2018, 11.12.2018 Mám to samé. A letos taky úplně poprvé. | |
| | Akvaponický skleník. 10 x vyšší úroda, 7.12.2018 Já mám prakticky ověřeno, že LED svítilna, kterou za tmy často nosívám na čele, přitahuje hmyz velmi dobře (fujtajbl). | | Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 6.12.2018 Promiňte, ale to, co říkáte, je nesmysl! Za sklem nejsou žádné vysoké teploty. Za sklem je taková teplota, jaká je v místnosti. Je to jednoduchá fyzika. Sklem sluneční záření pouze prochází, ale odražené od vnitřního prostředí má jinou vlnovou délku... celý příspěvek > | | Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 6.12.2018 Dovolil bych si trochu polemizovat - vše záleží především na typu půdy. Měl jsem zasazené dýně v sadu, kde je propustná hlinitopísčitá půda (i když v tom místě vylepšená velkým množstvím normální zeminy, hnojem a kompostem). Používám podobnou... celý příspěvek > | | Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 5.12.2018 Záleží na podmínkách, jaké máte doma. Já zápasím s velikostí rajčat (byť jsou na jižním okně a teplota kolísá mezi 18 - 22). Pokud budete mít dost světla a nižší teplotu, porostou vám pomaleji. Pro mně je ideální polovina března, pokud je chci sázet... celý příspěvek > | | Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 5.12.2018 Aby to nebylo pochopeno špatně - neříkám, že zahrada není zábava. Říkám pouze, že zalívání v létě, které je kámen úrazu v souvislosti s dovolenou, beru jako povinnost, nikoli jako zábavu (a pochybuju, že někoho zalívání baví). Rozhodně tedy nebudu... celý příspěvek > | |
|
|
|
|