|
Využití letních jablek, 15.8.2020 Dělám pro děti přesnídávky ve velkém. Loupání, ani odjádřincování není nutné (jen rozkrojit), rozvařená jablka se rozmixují tyčákem, přepasírují přes síto, sterilují ve skleničkách. Přislazení u zralých jablek není třeba, i hustota je tak... celý příspěvek > |
|
Veličenstvo Redhaven, 13.8.2020 Jak kde. Tolik včel na broskvích jako letos jsem neviděl nikdy. Některé plody byly sajícími včelami celé pokryté. |
|
|
|
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020 Lidské trávicí enzymy
V ústech
Sliny obsahují ptyalin, což je α-amyláza produkovaná hlavně příušní slinnou žlázou. Ptyalin rozkládá škrob za vzniku maltózy či různých krátkých oligosacharidů. Jen malá část škrobu se rozloží již v ústech,... celý příspěvek > |
|
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020 Biologie pro gymnmázia 4. ročník, Lékařská biologie, nebo do googlu zadejte "laktózová intolerance" Odkazů je spousta. |
|
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020 Zase nás houpete, Stando. Sliny obsahují alfa amylázu, ta štěpí pouze škrob, nikoli laktózu. Enzym laktáza, štěpící mléčný cukr na glukózu a galaktózu, je produkován až v tenkém střevě. Kloktající mléko v ústech nikdy nezesládne, na rozdíl od déle... celý příspěvek > |
|
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020 Při nízkém pH se řepný cukr (sacharóza - disacharid) působením kvasinek štěpí na monosacharidy glukózu a fruktózu,...
Kyselá hydrolýza sacharózy probíhá bez kvasinek |
|
Očkování meruněk a nektarinky, 17.7.2020 Patrně pokvete, ale taky bude neustále vyhánět myrobalánové vlky. Očkování myrobalánu v korunce znamená nikdy nekončící boj. |
|
Sunhaven, 12.7.2020 Veteran, že zraje koncem července? |
|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.7.2020 K čemu je dobré to zatížení masa? |
|
Černí brouci na bobkovišni, 21.6.2020 Škodí nějak? |
|
|
|
Získaní odkopku z koruny, 17.6.2020 To nelze jednoznačně říci. Každá z podnoží - odkopek i semenáč - mají své výhody a nevýhody. Záleží jak na původu odkopku, tak na naštěpované odrůdě, resp. intenzitě jejího růstu a citlivosti k PPV. Podrobněji je to rozvedeno na novém fóru. |
|
Neznáte název?, 14.6.2020 Olše |
|
Co je to?, 7.6.2020 Ocúny? |
|
Filtrovani visnoveho likeru, 4.6.2020 Asi by fungovaly, ale přišel byste o část chuti i barvy likéru. Jediná možnost je slít čirý likér, zbytek přelít do vysoké sklenice (skleněného válce) a po ustátí odlít znovu. Zbytek lze zkusit přes filtrační papír. Posledním kalem pak vylepšíte... celý příspěvek > |
|
Biouhlie - nebezpečné látky, 30.5.2020 Tradiční dřevný (dřevní) tér (dehet) je čistý přírodní produkt.
I botulotoxin - klobásový jed je čistý přírodní produkt. To ale neznamená, když je to z přírody, že to nemůže být jedovaté nebo kancerogenní.
Ta předpona bio- u toho uhlí mě někak... celý příspěvek > |
|