|
Angrešt a rybíz 2017, 18.6.2017 Pro JG: Jak jsem se tady na fóru dočetl, kříženci a mutanti angreštu vznikají poměrně často. Já jsem měl na této studené zahradě jen dva druhy angreštů. Jeden silně trnitý s menšími žlutozelenými bobulemi a jeden téměř beztrnný s... celý příspěvek > |
 |
Jaký dlouho kvetoucí keř před dům?, 18.6.2017  Komule mi už kvete. Škoda, že mi ještě nekvetou ostatní barvy |
 |
|
 |
Pravokořenné stromy, 17.6.2017  Takhle dnes vypadá přestárlý původní strom. Asi by chtěl trochu prořezat, pokud se to smí. Díval jsem se i z blízka, ale pouhým okem zatím nevidím ani stopy po kalichu nebo po plodech. Chce to lepší... celý příspěvek > |
 |
Plody cukiny, 17.6.2017  Na Vysočině mám zatím jen květy. Stejné rostliny na Balkáně mi produkují denně 3 až 7 plodů. Písek a černozem asi nebudou stejně výživné, ikdyž se pohnojí a zalijí. I těch 6 rovnoběžek je znát.
|
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 16.6.2017  Pokud máte pod (nezmrzlou) meruňkou dlažbu nebo beton, dejte si tam v předstihu seno nebo plachtu. Je jich škoda. |
 |
Světlušky 2017, 16.6.2017 Na třebíčsku létají světlušky nejen v červnu, ale i koncem srpna. Teď nevím, jestli je to jedna vlna nebo dvě samostatné a ani jestli náhodou nejde o dva různé druhy(?). |
 |
Zachráním smrk ještě nějak prosím?, 27.5.2017  Něco na odlehčení:
Při obhlídce svého omrzlého ořešáku (v 520 m) jsem si všiml nedalekých "nemocných" smrčků. Až po chvíli jsem si všiml, že ve výběhu jsou taky ovečky... |
 |
Melounoviště 2012, 25.5.2017  Díval jsem se na loňské fotky (nevhodný postup - léto 2016). Pokud tam chcete mít přístup na zalévání a pletí, musí být ty rozteče rozumnější, tj. větší. V opačném případě musíte rostliny významně zakrátit nebo vyvázat (tyčkový meloun). Na třetí... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2012, 25.5.2017 Chystám se je sázet v nejbližších dnech podobně. V kelímcích mám po dvou rostlinkách, blízko sebe. Budu však sázet jen jednu řadu, protože mi zalévané rostliny (červené melouny) v loňském roce vyhnaly až čtyřmetrové výhony. Na poli v teplé oblasti... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň probírka plodů, 25.5.2017 Výška není měřítko. Pokud máte na jeden plod 20 listů, nechal bych je všechny. Mimmo |
 |
|
 |
Hrušeň - choroba, škůdce, 7.5.2017 IH: děkuji, ještě jsem se s tím nesetkal. Snad to nějak oberu zatím bez chemie. |
 |
Juglans regia 2017 - už máte také sklizeno?, 7.5.2017  Já mám díky nadmořské výšce 520 m a souvisejícímu pozdějšímu rašení i vysokému vzrůstu stromu namrzlé jen některé výhonky na spodních větvích. Věřím, že za 5 týdnů nafotím to co dnes na Balkáně. |
 |
Hrušeň - choroba, škůdce, 7.5.2017  A jaký je toto parazit na hrušce (480m.n.m.)? |
 |
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 7.5.2017 Velkopavlovická u bratra na Vysočině v 480 m měla letos přes tisíc květů. To je obvyklé. Má však stále asi 300 zelených plůdků. Divné. V loňském roce dostala žlutou kartu a nebyla proto ani chemicky ošetřena. Pod stromem jsou namrzlé maliny a opodál... celý příspěvek > |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 6.5.2017  Třímetrové sloupovky už kvetou. |
 |