|
Kadeřavost broskvoně 2024, 16.2.2024 Jj, diamanty PP a PZP tady září... Keců mrtě, mikrofotek mrtě... Jejich stromy nikdo nikdy neviděl. Nezbývá věřit že přesto existují... |
 |
Amarylis stále nekvete, 14.2.2024 Hier ist tote Hose... |
 |
|
 |
Motorová pila Dolmar PS 5105C, 11.2.2024 Diamant zdejšího fóra PP "tárá sprostosti" permanentně. Možná porucha osobnosti... Kdo ví... |
 |
Čím doplnit skladbu sadu, 27.3.2023 Ak varíte slivkový lekvár tak určite úrodnú a sladkú Elenu. Elena má čiastočne chuť po chuťovo výbornej Vlaške z ktorej bola vyšlachtená. |
 |
Jadroviny 2019, 12.12.2019  Seriál "3 jablká denne" - dnes 'nerezistenty' - odrody Pinova, Bohemia a Jonathan (na foto zľava). Nemecká PINOVA chutí veľmi dobre, plusom je pomerne výrazná vôňa dužiny, mínusom jej trošku nižšia šťavnatosť. Pinova sa vyznačuje vysokou tuhosťou... celý příspěvek > |
 |
Bergeval, 19.7.2019 Ďakujem Vám pan Jiří 1968 za odpoveď, a ako je to s moniliovým úžehom na jar. Pozoroval ste u niektorej z týchto štyroch odrôd vyššiu odolnosť?Predpokladám že moníliou plodov netrpia, na tých vašich fotkách máte krásne plody Soledana aj... celý příspěvek > |
 |
Řez letorostů na podnoži, 4.7.2019 Pravdepodobne máte tú marhuľu na podpníku myrobalán, ten zvykne vyrážať výmladky. Odpoveď: odstrániť ich čo najskôr (najvhodnejšie bolo ihneď, ešte za zelena). Teraz keď sú už zdrevnatelé, tak odrezať nahladko (neponechávať pahýľček). Ak by sa... celý příspěvek > |
 |
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 18.5.2019  Jitka: Je to Bejlomorka váčkotvorná (Putoniella pruni). Slovenský názov je Byľomor vreckotvorný. IH |
 |
Okousané listy, 11.5.2019 Ivo123: Ak sú to naozaj požerky a vylúčili Ste húsenice, tak páchateľom môže byť žravý hmyz (chrobáky), ktorý prilieta a následne odlieta. Netvrdím že je to tak určite, ale ak áno tak túto činnosť zvykne často páchať pod rúškom noci. Vhodné by bolo... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 11.5.2019 MRAMORNAJA - ruská odroda hrušky, ktorú mám na podpníku Pyrus pyriaster (plánka). Podľa očakávania rastie bujne a zdravo, rodivosť nastupuje len postupne. Tento rok (ak sa nič mimoriadne nestane) by už mali dozrieť prvé plody - foto 1,2. Na ich výzor... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hruška General Leclerc, 11.5.2019 Odroda hrušky General LeClerc (semenáč odrody Dekanka Robertova) je všeobecne považovaná za chuťovo jednu z najkvalitnejších hrušiek. (Jedným dychom treba dodať, že asi len v podmienkach, ktoré jej vyhovujú). GLC mám na dulovom podpníku, zasadený len... celý příspěvek > |
 |
Odroda Telse, 11.5.2019  Stromček tejto odrody (Telse, predtým bola označovaná ako I18/1) som zasadil v októbri 2017, podpník M25. Sadil som vtedy v extrémne nepriaznivých podmienkach, prakticky do blata. Nasledujúci rok po zastrihnutí povýsadbovým rezom sa zrezané vetvičky... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 8.5.2019 Česká rezistentná odroda KARNEVAL v sezóne 2018/2019 exceluje. Plody boli chuťovo kvalitnejšie než v predchádzajúcich rokoch a tiež výrazne dlhšie vydržali v dobrom konzumnom stave v bežnej pivnici. Dokonca aj teraz v máji sa nájdu jablká tejto... celý příspěvek > |
 |
Ploská broskev Remény (skúsenosť), 16.4.2019  Remény (vyslovuje sa "reméň") znamená po maďarsky "nádej". V okr. Nové Zámky máte ideálne podmienky na pestovanie broskýň a nektariniek (tiež bývam v tomto okrese). S touto konkrétnou odrodou skúsenosť nemám, ale všeobecne s "ploskými" broskyňami či... celý příspěvek > |
 |
Kvitnú jablone, 14.4.2019 Podunajská nížina, polovica apríla: marhule už dávno odkvitli, broskyne dokvitajú, slivky budú o pár dní. Do plného kvetu vstupujú moje najobľúbenejšie stromy - jablone (viď fotky) a hrušky. Teraz je záhrada asi najkrajšia z celého roku. IH |
 |