|
Řez meruňky, 1.8.2018 66.229: Ja by som to spravil teraz, čím skôr. Ak tomu dobre rozumiem, tak je to starší strom a ide o rozsiahlejšiu redukciu presahujúcej časti koruny, nie o presvetlenie. Treba to spraviť len v nevyhnutnom rozsahu, nenechávať pahýle a rezné rany... celý příspěvek > |
 |
O kterou odrůdu se asi jedná?, 18.7.2018 Môj (iba) tip: Discovery. IH |
 |
|
 |
Určení odrudy, 18.7.2018 Ste dosť skúpy na informácie/indície. Napríklad už len to kedy hruška dozrieva môže významne pomôcť pri určovaní odrody. To že je červená vidí každý kto nie je farboslepý. Môj tip: Williams Red. IH |
 |
Krmítko pro ptáky v zahradě, 8.12.2017 ...I tak še da...(foto). IH |
 |
Broskvoň O´Henry, 6.9.2017 Nevýhodou je podnož BVA-2,broskvoně se tady na ní dožívají max. 8 let.
Prečo sa u vás na tej podnoži dožívajú broskyne len 8 rokov? Ja mám na BVA-2 mladé stromky broskýň. Tak teraz neviem či som zvolil vhodnú podnož. |
 |
Jaký typ koruny zvolit (vřeteno, talíř, pyramida...?), 9.5.2017 Sládek J.: Vyhľadajte si vlákno "Kniha o řezu ovocných stromů" a v ňom môj príspevok zo 14.4.2017. Sú tam fotky 3 kníh o reze, určite vhodných ak máte záujem o samoštúdium. IH |
 |
Rosana zatracovaná, 2.10.2016 Priznám sa, že som Rosanu tiež "opustil". Je to odroda ktorá má mnoho výrazne kladných vlastností, od pekného vzhľadu cez príjemnú chuť a šťavnatosť až po odolnosť chorobám, navyše stromy pekne rastú a dobre sa tvarujú. U mňa mala ale Rosana jeden... celý příspěvek > |
 |
Mam ted zklizenou Aronii a nevim zda je jedla..., 7.8.2016 ..."když to bude dobré, tak to bude jedlé"...:-) Ferdo, toto je už asi na Nobelovku, alebo aspoň vytesať do kameňa :-) :-) :-) IH. P.S.: Inak z arónie sa v kombinácii s čiernymi ríbezľami dá spraviť perfektné ovocné víno. |
 |
Pocta Rubinole, 7.8.2016  Rubinoly sa každým dňom viac a viac červenajú. Aby sa ale dokonale vyfarbili (foto 2), k tomu potrebujú nielen slnko, ale aj väčšie teplotné rozdiely medzi dňom a nocou. Tie sa dúfam od polovice augusta už budú zvýrazňovať. IH |
 |
Fuji, 7.8.2016 Fuji mám tiež na MM106 a plody bývajú pomerne veľké. Každopádne na semenáči bude rast bujnejší a dá sa očakávať neskorší nástup rodivosti. Či bude zdrobňovať neviem, keďže Fuji na semenáči nemám. Viac ako zdrobňovania by som sa obával alternácie v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 7.8.2016  V mojich podmienkach môžu Boscovej chuťovo konkurovať tieto 2 odrody - Nojabrskaja a Harrow Delight (resp. sa jej aspoň približujú). IH |
 |
Sladka ostružina, 7.8.2016  Ten slovenský názov "černica" je dosť výstižný, však? IH (Inak na ostružinách mi imponuje pomerne dlhé obdobie zberu). |
 |
Zázraky v zahradě 2016, 31.7.2016  Ktovie na čo myslí Matka Príroda pri takýchto kreáciách. :-) |
 |
Hrušeň Dicolor, 20.7.2016 Moc sa mi tie vaše hrušky pan Martin na Dicolor nepodobajú. Dicolor je taký baňatejší a kratší ako má pán Ivan. Jano |
 |
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 20.7.2016 Pán Petr Česko a Slovensko nie je Španielsko kde jarné mrazy nepoznajú samozrejme okrem Pyrenejí, takže tieto odrody je treba odskúšať na odolnosť na mráz a keď budú dávať len lístie tak treba zasadiť nejaké iné.Pestovať niečo čo dá úrodu raz za 5... celý příspěvek > |
 |