|
Meruňky a podnože, 13.3.2018 Paní Fišerová (roz. Mazánková) vzpomínala, že meruňky roubovali na odkopky/pláňata švestek, které jim nosili cestáři. |
 |
Myslíte, že už byla vyšlechtěná taková hrušeň?, 11.1.2018 To, že malé hruštičky opadaly, nemusí být projevem rzi. Také jsem si to myslela, ale ničila mi je plodomorka hrušňová. O té se nikde moc nepíše, informaci jsem našla až tady na foru. |
 |
|
 |
Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 Souhlasím, že cena je vysoká. Je to ale pro mě nejjednodušší způsob, jak odrůdy, které mě zajímají, získat. Zítra mi snad dojdou hrušně z Německa (špičáky Uta, Viennská a Harrow Sweet) a cena bez dopravy je podobná. Nechci čekat, jestli někdy náhodou... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 Odrůdy z Ukrajiny a Ruska nabízí zahradnictvo Limbach.
Mívají zajímavou nabídku všeho možného, ořechy počínaje a drobným ovocem konče. Často novinky u nás zatím nedostupné. Problém pro mě je dohledat o těch východních nějaké... celý příspěvek > |
 |
Co to mám na palicích česneku?, 2.11.2017 Elephant (A.ampeloprasum) není totožný s česnekem (A.sativum). Chuťově podle mě za mnoho nestojí, ale naroste do obřích rozměrů. Z pacibulek sázených na podzim mi nikdy nic nevyrostlo, asi zmrzly. |
 |
Kuresia, 8.8.2017  Kuresia ve žluté misce, mimo je Kompakta. Váha plodu cca 80g |
 |
Kuresia, 8.8.2017  Tak toto nepůjde i když pootočím.
Zkusím foto plodů |
 |
Kuresia, 8.8.2017  Tak snad líp |
 |
Kuresia, 8.8.2017  Mám Kuresii na WaVitu kupovanou a zasazenou po Vánocích 2015. Loni u nás v pozdním jaru mrzlo, přesto pár plodů přežilo a zničilo je až květnové krupobití.
Letošní druhou vlnu mrazů jsem měla na stromku přikolíčkovanou netkanou textilii. Pod... celý příspěvek > |
 |
Problém s Rebarborou, 5.7.2017  Tak ještě foto |
 |
|
 |
Problém s Rebarborou, 5.7.2017 Je to odrůdou. Odrůdové rebarbory mají dle mých zkušeností řapíky také mohutnější než no name rostliny po babičkách.
Ze 6 odrůd, které pěstuju, mi nejčervenější zatím přijde Holsteiner Blut.
Na fotu je první sklizeň v půlce dubna (odrůda Red... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 9.2.2017 Za sebe končím s touhle absurdní debatou. Cílem předešlého příspěvku bylo poukázat na to, že pokud neznáte detaily výroby konkrétního výrobku (od konkrétního výrobce), nemůžete si být nikdy úplně jistý.
|
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 8.2.2017 Přesto, může být tato folie vyrobená z druhotné suroviny, zpracované do PE granulátu. Ne každá druhotná surovina vypadá jako obsah žlutého kontejneru před domem.
Předpokládám sice také spíš výrobu barevných folií, vaši suverénní jistotu... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 8.2.2017 "Přímo z výroby" jsou i folie a pytle vyrobené z PE granulátu získaného separovaným sběrem (viz str.28)
Je třeba tedy kupovat PE folie s potravinářským atestem. |
 |
Rajčata ve stavebních vědrech, 8.2.2017 Průmyslové saze nevznikají hořením dřeva, ale spalováním uhlovodíků. Anorganika (popel) není v reakci přítomná.
Bránit se PE folií kontaktu s PE vědrem je zajímavé řešení. |
 |