|
Příspěvky uživatele - 33.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lotenkov, 8.12.2017 Promiňte, s hodnotením vzhledu a chutě odrůdy Novella jsem se pomýlil, platí uvedená hodnota 4,8 balla. Je to velmi kvalitní sorta. HJ |  | Lotenkov, 8.12.2017 Psal jsem o tom ve vlákně "Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu", tam mají více jak 400 vypěstovaných vlastních sort hrušní a desítky a desítky z nich jsou velmi vysoké kvality co se týče vzhledu a chuti /vice jak 4,5 balla/. Ta sorta Novella... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 To máte pravdu, Limbach prodává některé ovocné druhy z RF, Ukrajiny i jiných zemí východu. Podívejte se ale na tu jejich cenu. Stromek za 18 - 24 € / to je cca 455 - 610Kč/ za jeden kus. Za 18 € tam prodávají i zde spomínannou hrušku Nojabrskaja. Na... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 V této diskusi p. Ivan Hlavatý spomíná i odrudu hrušně Mramornaja. Je to jedna z tých velmi kvalitních a odolných odrůd, které by se mohlo dařit i v naších podmínkách. Je potřeba ji vyzkoušet. Je to odrůda vyšlechtěná v Rosošanské šlechtitelská... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 Ono jde o to, jak se k nám tyto odrůdy dostaly. Šlechtitelé v Rusku jsou většinou velmi skromní a upřímní lidé a když je navštívite, tak vám své odrůdy, které mimochodem šlechtili 10-15 let i více, klidně i daruji nebo prodají pro nás za směšnou... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 Co se týče odrůd z východu, teda ze zemí bývalého SSSR, tak mi nedá, aby jsem se k této témě nevyjadřil. U nás mnohdy přetrvává názor, že tam mají malo kvalitní až podřadné ovoce. Tento mýtus vychází z hrubé neznalosti situace. Jen pro zajímavost, v... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 5.12.2017 Pokud vám to některým pomůže, tak zde dám některé údaje o odrůdě Nojabrskaja. Nazývá se též Ksenia nebo Xena po autorce Kseniji Dušutinové. Kvalita plodu je hodnocena vysoko, chuť – až 4,6 – 4,8 balla /z 5 stupňove stupnice/. Sklizňová zralost začíná... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 4.12.2017 Ty, které spomináte vznikly křížením obyčejné jeřabiny s aronii, hlohem, případně s vybranými odrůdami jabloní a hrušní. K té druhé skupině bez trpkosti a náznaku hořkosti patří Něvěžinská a její kříženci - např.Něvěžinská žlutá, Kubovová, Dcera... celý příspěvek > |  | Odrůdy jabloní (a nejen jabloní) z východu, 4.12.2017 Za syrova se moc jíst nedaji, ale sirupy jsou z nich bezkonkurenční. A ty co jsou vyšlechtené z Nevěžinske jsou stejně chutné za syrova jako naše Moravská sladkoplodá, možná i chutnější. HJ |  | Jeřáb Kubovaja - zkušenosti?, 13.11.2017 Pro doplnění: jeřabina Kubovová/nebo tež Nevěžinská kubovová /Рябина "Кубовая"/«Невежинская... celý příspěvek > |  |
|  | Jeřáb Kubovaja - zkušenosti?, 13.11.2017 Dobrý den. Mám jeřabinu Dcera Kubovové /Дочь Кубовой (Солнечная)/, zatím mi ještě nerodila, ale v ruské literatúře piši, že je bez... celý příspěvek > |  | Moravská jadernička, 9.11.2017 Jadernička na semenáči začíná rodit tak kolem 12. roku. Ja jsem si ji naštěpil na švedskou podnož A2 a začala rodit po 4 letech. Na Jaderničku nedám dopustit. Otec měl z jedné Jaderničky úrodu i 750 - 1000 kg ovoce. Letos největší jablko mělo 160g,... celý příspěvek > |  | Valašská reneta, 28.10.2017 Má zde někdo vědomost, v kterém roce byla vyšlechtěná Valašská reneta. Aspoň přibližně. Děkuji pěkně. HJ |  | Valašská reneta, 25.10.2017 Škoda, že se nenajde pěstitel, který by zde mohl zveřejnit detailní foto této odrůdy. Tak už několik let se zde o odrůdě Valašská reneta hovoří a mnoho pěstitelů neví, zda ji má, nebo ne. Výše uvedené fotografie nejsou jednoznačné. Snad se někdo... celý příspěvek > |  | Valašská reneta, 24.10.2017 Poprosil bych více foto, detailní záběry, případně řez plodu, aby se dalo s vysokou pravděpodobnosti určit, zda to co pěstujeme je Valašská reneta nebo ne. Děkuji pěkně. HJ |  |
 |
|
|
|