 |
Příspěvky uživatele - 47.253
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Shalimar, 13.2.2018 Dobrý den, pane Hlavatý, proč jste ten Shalimar novou vysněnou odrůdou nepřerouboval? Šlo o mladý strom, na nejspíše vhodné podnoži, s rostlým kořenovým systémem, bez rakovin/ran/mrazových desek. Jde takřka o učebnicový příklad, kdy přeroubování má... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 1.12.2017 1) Zahrada po dědovi, sever Hané: rakytník Altayskaja, sladkovišeň raná, ciderovka Yarlington Mill
2) u tchána: Hanita
3) na Kolínsku: Kanzi, višeň Jade
4) do školky: višně Jachim, Boas, Cupid, Valentine, Romeo, jab Goldlane, Rumba, Dark Topaz,... celý příspěvek > |  |
|  | Děkanka robertova, 15.11.2017 Já vzdal jakékoliv pěstování děkanky Robertovy už předem, když mi kamarád, velký milovník a znalec hrušek řekl, že se jí zbavil po letech trápení v údolí Berounky, v 230m.n.m.
Ať počítám jak počítám, podhůří 380.m.n.m. nebude lepší...
Jinak,... celý příspěvek > |  | Šlachtenie, 26.7.2017 Kdo si hraje nezlobí.
K těm PPV rezistentním podnožím: smrdí to trochu Járou Cimrmanem. Prof. Hartmann už na nich dávno dělá. Zadejte do Googlu "Docera", "Dospina".
Zdraví Mittwoch |  | Boscova lahvice a Salisbury, 20.1.2017  V kamarádově optimálním sklepě byla Mechelenská právě nyní na vrcholu. Viz foto po včerejší degustaci.
Osobně vyzdvihuji příjemné aroma (ne mýdlovité jako u Pastornice), na zimní odrůdu nepřekážející slupku (narozdíl od Pařížanky), výraznou... celý příspěvek > |  | Papriky pro 2017, 16.1.2017 Semena maďarských odrůd jsem sháněl zejména kvůli kořeninovým. Chutí se jednoznačně osvědčily, ale horší je to s technologickým zpracováním - jak nahradit drcení celých "plodů" mlýnskými kameny? V malém to jde v třecí misce, ale ve... celý příspěvek > |  | Opad listí, 22.9.2016 Také mi letos opadaly předčasně některé slivoně. Kompletně Malvazinka, ze 3/4 Lepotica a významně i řada dalších. Jako hlavního viníka jsem identifikoval rzivost slivoně. Spodní strana listů plná lézí s prášícími sporami. Do budoucna to nevěstí nic... celý příspěvek > |  | Elena, 15.9.2016 To bylo nejspíš myšleno na mě, Mittwocha. Rýpl jsem si tuhle do Petra z. P., že stále jen naprázdno "tlachá" jestli to má Hagantu nebo nemá, jestli má chlupatější či vroubkovanější listy než Topend a jestli je to vlastně vůbec Topend. Petra se to... celý příspěvek > |  | Vhodná odrůda na moštování, 15.9.2016 Za velmi dobrou moštovku považuji Wealthy. Velmi mrazudodolné, nenáročné, šťavnaté, plodí jako blázeň a to, že bývá kolikrát velikosti vlašských ořechů, mi na mošt nevadí. Navíc příliš nehnije.
Zdraví Mittwoch |  | Likernaja, 9.9.2016 Tak já si na jaře vítězoslavně seženu Granatnaju (původní Mičurinova; X Granatina = selekce z SK?) a vy už se zde prsíte s Likernajou! Na rok jsem chtěl shánět Burku, ale s takovou...
Lesy jsou u nás plné jeřábů a meze skoro holé - ta holota co... celý příspěvek > |  |
|  | Tatarova hruška, 8.9.2016 No vidíte a já zrovna dnes degustoval s kolegy v práci 2 plody z panenské úrody, které jsem dostal od kamaráda. A musím uznat luxus. Šťavnatost menší, ale jemné exotické aroma, krásné líčko, zajímavý tvar. Aroma nám nejvíce připomínalo kaki... celý příspěvek > |  | Honeycrisp, 8.9.2016 Diskuze o pozdně letní odrůdě z Minnesoty, State Fair mě ponoukla pozeptat se, jak se daří další minnesotské odrůdě, Honeycrisp? Mně je předčasně sklidili obaleči. Ale nějaké to cizí foto či první kous do červivého plodu by nás na fóru mohl trochu... celý příspěvek > |  | Muškatelka Turecká (Zbuzanka), 24.8.2016 To by byl panečku kvas!
Mittw. |  | Je to puchrovitost?, 7.6.2016 Jen pro zajímavost - letos se v Nízkém Jeseníku vyskytuje puchrovitost i na střemše hroznovité (Prunus padus). Zdraví Mittwoch |  | Čím doplnit skladbu sadu, 24.5.2016 To máte jako s mým sousedem. Též si nenechá vymluvit, že "nejlepší na pálení je Stanley a ještě větší Topcosi". Tvrdí - je toho hodně, bečka rychle přibývá a má to šťávu. Na mé argumenty, že nositelem chuti jsou slupky a pecky, objemu pálenky cukry,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|