|
Příspěvky uživatele - 224.76
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plodové myrobalány, 19.7.2018 "Malvazinka je sice cizosprašná, ale její nízká plodnost - vcelku obecný jev"
Letos Malvazinka tento jev popřela, akorát se ve velkém ochotně poroučí na zem. Chce to max. ob den probírat. Plody vhodné třeba do koláčů apod. - lepší než meruňky. |  | Rané švestky, 17.7.2018  Zajímavé plody švestky z jedné zanedbané zahrady - plody šťavnaté, silně voní, chuť výrazná aromatická, sladká, slupka navinulejší, dužnina řidší, pecka neoddělitelná od dužniny. Strom není nijak starý, skoro to vypadá na nějaký semenáč. |  |
|  | Jabloň Mivibe - zkušenosti, 17.7.2018  Takto teď vypadá ono "Mivibe". Nevím, co to je, nevím, kdy to dozraje, ani jestli se potvrdí ta chuť z matečného pahýlu. |  | Šarka švestek?, 17.7.2018 Když ho vykopete, zdravé stromy dříve či později šarku "chytnou" odvedle. Pokud strom plodí jak popisujete a vyhovuje Vám to, tak je podle mne zbytečné se ho zbavovat. |  | Meloun cantaloupe, 17.7.2018 Ač cukrové melouny nemusím, výjimkou je meloun BabyGold. Pár let jsem ho pěstoval ze semen ze zakoupeného plodu a nepoznal jsem žádný rozdíl v barvě, tvaru, velikosti nebo chuti. Chuťově je (alespoň podle mě) někde jinde než většina běžných odrůd... celý příspěvek > |  | Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018 Ty hnědé fleky jsou od úžehu (výskyt jen u Veselky), místo neztvrdne, ale "mokvá". Následně začne hnít/plesnivět. Veselka má, bohužel, sklon k hnití plodů i bez předchozího poškození úžehem. |  | Vadnoucí slivoň Haganta, 10.7.2018 Řízněte ji v kořenovém krčku jak vypadá kůra a dřevo. Jednou mi takto haprovala Chrudimská - pomohlo seříznutí výhonů o 2/3. |  | Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018  Veselka, odrůda výborné chuti, ale náchylná na hniloby, zvláště po poškození slunečním úžehem. |  | Velkopavlovická, 29.6.2018 Mně tu VP (na ZR) docela málo plodí a plody jsou sušší. Jestli je to podmínkami prostředí nebo daným klonem, nevím. Teď nám ve školce roubovance z jedné místní staré "chuťově nejlepší" VP (pravděpodobně), tak uvidím, co v budoucnu předvede. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 25.6.2018 "Je o čem přemýšlet, zvláště když pro zásah druhé generace obaleče (červenec ÷ srpen) není klasický insekticid který dobou použití vyhovuje produkci jablek pro integrovanou produkci".
A co Spintor?
Docela by mě zajímalo, jaké by bylo... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy slivoní, 25.6.2018  Herman zraje. Jednomu předčasně "dozrálému" (usmrkanému) plodu jsem neodolal. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 22.6.2018 "Trochu mi v debate na tomto vlákne chýba zmienka o ďalšom insekticíde ktorý môže byť voľbou v ochrane proti obaľovačom - je ním STEWARD".
Může být. V systému integrované produkce je jeho použití limitováno koncem června. |  | Leskora, 22.6.2018 Leskora to asi opravdu nebude. Ten plod vpravo mi trochu připomíná Karolu. Zkuste se poptat v tom zahradnictví - často si vedou záznamy nebo si pamatují od koho co brali. |  | A co vaše višně?, 22.6.2018 Někdy bych ty opeřence na muchovníku docela uvítal - jeho sklizeň je za trest. |  | A co vaše višně?, 21.6.2018 Teď už asi sklidím Morellenfeuer; letos standardně chutné plody. Zajímavé je, že na jedné větvi jsou plody ještě zelené. Že by nějaká pupenová mutace? |  |
 |
|
|
|