|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co Vaše réva 2018?, 4.8.2018  Moje réva se už v tom úpalu začala připékat, zvláště jedna odrůda, bohužel netuším která - koupil jsem z Velkých Bílovic předloni 4 sazenice - Prim, Poloskei Muskotaly, Talisman a Boskoop Glory. Jmenovky se někde přeházely, ale ta sluncem popálená... celý příspěvek > |  | Sud od oleje, 1.8.2018 a to se vám vyplatí? Když si vezmu případný materiál, ale hlavně hodinovou cenu za práci, koupíte si čistý... |  |
|  | Toptaste, 29.7.2018 Myslím, že Toptaste má dost času. Předčasně modrá, ostatně letos mi zmodral už i Stanley a Gabrovská, které normálně modraly v druhé polovině srpna, tak uvidíme.
Opadané plody Toptaste u mě jsou jen ty nemocné. Bohužel i Toptaste u mě má plody... celý příspěvek > |  | Sukulent co je to zač?, 27.7.2018 victorae-reginae. Rozhodně raději nejprve do polostínu |  | 2018 bez strupovitosti?, 21.7.2018 Na Krrasavě si snad strupovitost vůbec nepamatuju ani ve špatných letech, zato červivost a hniloby (monilie) ji decimovaly vždy... |  | Rajčat plíseň?, 20.7.2018 Vy pěstujete v nádobách ve stejné zemině rajčata více let??
Já měním v nádobách komplet každoročně za novou směs zeminy, kompostu, případně substrátu, není to jen o patogenech, ale o změně vlastností, zasolení některými látkami dle zálivkové vody... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva 2018?, 20.7.2018 Nejste od Brna? že vidím tu rozpraskanou suchem půdu? No u nás by mi hrozny takhle na zemi sežrali přinejmenším slimáci...
S tou odolností nemohu posoudit Katalonii, ale obecně je to o řadě faktorů (poloha, mikroklima, hnojení, podnože, řez,... celý příspěvek > |  | Slimáci 2018, 18.7.2018 plž uliťák = pásovka keřová, myslím v zásadě garden friendly stvoření |  | Slimáci 2018, 17.7.2018 Já jich dnes v OV popravil tak stovečku, standardní stav v letních měsících posledních 5 let. Saláty a podobné pochutiny pěstuji tak do května, pak je utrum. Když vyjdu ze zahrady a vidím ty tisíce plazící se z opuštěných zaplevelených koutů směrem k... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 14.7.2018 Po první vlně mám napadení obalečem v řádu jednotek procent. Chtěl jsem podchytit druhou vlnu Spintorem, ale při letošní mimořádné násadě, když všechno dobře půjde, to vypadá na několik metráků zimních jablek. Z těch si vždycky vyberu 100-150kg... celý příspěvek > |  |
|  | Co Vaše réva 2018?, 10.7.2018 vypadá to jako sluneční úpal |  | Čím strádá borůvka?, 10.7.2018 Příznaky sucha zde.
|  | Sklizeň česneku 2018, 6.7.2018  Lámu si hlavu stejně jako pan Vysloužil:
sadba Dukátu a směsi Kozáků mořena, okopávána, hnojena, zalévána a výsledkem asi 2/3 standardní velikosti (220mnm)
stejná sadba v 520 mnm jen asi 2x zalita, pohnojena a cibule znatelně větší. Do... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 6.7.2018  Na chalupě jsem letos nestříkal vůbec a obalečů nevidno - pouze jedna housenka, ta ale stála za to! Kdopak pozná o jakého "obaleče" se jedná? |  | Černé fleky na listech rajčete, 6.7.2018  Já letos nenechával nic náhodě a preventivně to jistil mědí a posléze, když rostly plody, Vitisanem. Přesto několik rostlin začalo odcházet - dostanou narezlou barvu a listy posléze rychle usychají - viz fota (není rozdíl venku - ve skleníku nebo u... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|