|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 13.10.2018  Mám na Sirius po první úrodě zcela opačný názor, snad to tak zůstane. Chuť výborná, goldenovitá, choroby zatím žádné, velikost odpovídající, barvu nejím a ani netuším, co jí chybí? Rzivost je kosmetická záležitost po Goldenu.
Na snímku v bedničce... celý příspěvek > |  | Tomel japonský (Dyospiros kaki), 10.10.2018  Lepší léto a začátek podzimu u nás už tomel mít asi nebude, tak jsem zvědav. U mě mladá Nikitskaja plody zatím neudržela, ale začínají se vybarvovat Tipa. Mám 2 v květináči, obě od jednoho prodejce, větší stromek má plody průměru asi 6 cm, menší asi... celý příspěvek > |  |
|  | Vybíravý obaleč, 1.10.2018 Zrovna dnes jsem řešil situaci, kdy mi chybělo doplnit půl bečky jablek na kvas. Všechna kazová jablka jsou už prakticky pryč a na stromě už zbyly jen krásné velké a bezvadné kousky. A já snad poprvé v životě lezl po žebříku a hledal zapomenutá... celý příspěvek > |  | Sklizeň jádrovin 2018, 28.9.2018  U nás začala před týdnem první etapa sklizně Jonagoldů. Já ze stromu a na úklid dole je cvičený pes. Bohužel se brzy unaví a za každé přinesené jablko na hromádku vyžaduje pamlsek, takže vyjde pomalu dráž než žena...
|  | Odrůda Admiral, 21.9.2018 Na jaké podnoži má Admirála pan Hlavatý, případně nemůže tam být oslabující vliv nějaké mezipodnože? |  | Odrůda Admiral, 21.9.2018 Otázku, jak je možné, že u někoho netrpí na hořkou skvrnitost, si kladu neustále. Admirál mám na 2 originálně koupených stromcích (M9 a A2) a asi na 4-5 dalších přeroubovaných stromech nebo větvích ve dvou zcela odlišných lokalitách. Část genofondu... celý příspěvek > |  | Konferencia, 14.9.2018 mě spásly obě Konference sršni z 90 % |  | Sklizeň jádrovin 2018, 8.9.2018 Nechce se mi zakládat speciální vlákno, ale kolik máte stupnů ve sklepích? Já 18st. a ještě jsem ani nezačal s vyklízením a dezinfekcí. Do takového tepla by nemělo ani smysl něco ukládat, naštěstí jsem přesedlal převážně na zimní odrůdy a zbytek jde... celý příspěvek > |  | Kněžice, 3.9.2018 jsou to bestie, kdybych dal na hromadu všechny meruňky, maliny, jablka, hrušky a další ovoce, co mi letos napíchly a následně shnilo, bude toho pořádná kupa. Použití insekticidů prakticky nemá maloplošně smysl - napíchnou, pakliže uhynou, přiletí... celý příspěvek > |  | Kvas z jablek, 29.8.2018 že by to bylo láskyplným ručním zpracováním? Nebo jsou ty vaše horské kvasinky zpomalené... kdo nevěří, ať tam běží |  |
|  | Pocta Rubinole, 14.8.2018  Pane Hlavatý, jako expert na Rubínovy děti, tipnete si jablka na fotkách na Rubinolu? Stromek jsem koupil jako Bohemii, ale jablka jsou žíhaná, méně červená než Rubín s větším žlutavým podkladem, bez příznaků strupovitosti, typicky rubínové chuti... |  | Následky teplého počasí, 11.8.2018 Podobné příznaky jsem v minulosti zaznamenal při kombinaci vedra se silným větrem. Jinak pokud je půda silně suchá, a na vašich fotkách to vypadá dost zle, pak odsaje velmi rychle jako houba vodu, kterou nalejete k rostlině. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.8.2018 chlorid vápenatý jsem našel i jako dihydrát, CaCl2*2H2O podstatně levněji než čistý, zda mají 2 molekuly vody vliv na hygroskopičnost nevím. Wuxal obsahuje i Mg, N a Harmonie vápník ještě tuším draslík - tedy prvky, které vytlačují vápník z pletiv,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 7.8.2018 Já si naopak s fyziologickou skvnitostí u Admirálu nevím vůbec rady - Na M9 i přeroubované na nějakém mírně silnějším čtvrtkmenu je skvrnitá většina jablek. Ca jsem stříkal až od 1/2 července (vypadalo vše dobře a pak najednou vyskákaly skvrny),... celý příspěvek > |  | Domácí ořechovice, 5.8.2018 Dnes jsem stočil 2 letošní dávky, víceméně klasický recept- více ořechů, jablkovice, koření, cukr třtinový, letos se povedly obě. Od slovenských přátel jsem letos koštoval zázvorový likér, tak jsem přidal zázvor do jedné dávky a je to lahůdka. Ještě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|