|
Nektarinka, 27.2.2018 234.22: Kučeravosť, monilióza, klasterosporióza, múčnatka, obaľovač broskyňový (východný). IH |
 |
Hnědé boule na stonku japonských ostružin, 27.2.2018 Ak to vyzerá ako na obrázkoch, tak je to (česky) bejlomorka ostružiníková. IH |
 |
|
 |
Přikrývání stromků, 27.2.2018 Protimrazová závlaha rosičmi vody iste nie je žiadna novinka. To čo odporúčajú tí Novozélanďania je ale niečo iné: "...water freezes and encapsulate susceptible tissue in ice". Teda doslova "zabaliť" vetvičky s pukmi/kvetmi/ do hrubšej vrstvy ľadu... celý příspěvek > |
 |
Výstava v Taliansku + Mister plus, 17.1.2018 Feromónové lapače na obalovačov jablčných boli u nás už v 70 rokoch minulého storočia. A fungovali spolahlivo. Akurát že neboli elektronické.
|
 |
Novinky roka, 3.1.2018 Tom Tom: Admiral je fajn, ale 5 stromov z jednej odrody -??? Keď sa Vám to na uvedených podpníkoch plne rozrodí, tak môžete očakávať úrodu cca 300kg sezónne - iba Admiralov. Dokážete to spotrebovať? Vhodnejšie je (podľa mňa) mať z každej odrody 1,... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 27.9.2017  Topaz - mal som trochu obavy ako sa budú vyfarbovať plody na podpníku A2, ale zdá sa, že to bude v pohode (foto dnes). Topaz je po mnohých stránkach veľmi špecifická odroda, ja by som ju na smetisko ovocinárskych dejín ale predčasne neposielal. IH |
 |
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 27.9.2017 Ligol sa postupne, pomaly, ale isto vyfarbuje do červena. Zatiaľ je to taký "nijaký" odtieň červenej, ale predpokladám že z toho napokon bude atraktívnejšie sfarbenie. Oberanie sa rysuje na cca polovicu októbra. To najdôležitejšie - chuť - posúdime... celý příspěvek > |
 |
Xenia, 27.9.2017  Nojabrskaja (používam radšej tento pôvodný názov, než "komerčné" mená Xenia či Oksana): Vydarený potomok výbornej Viennskej, ale to už vieme. Vieme aj to, že u nás je to skôr "okťabrskaja", ale to nevadí. Skvelá (u nás neskoro-jesenná) odroda,... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 27.9.2017 Otázka z názvu tohto vlákna zrejme ani nemôže mať jednoznačnú odpoveď. Ako pre koho, ako kedy, ako kde... Pre mňa to bol pred 2 mesiacmi Desert, o 2 mesiace to zrejme bude Jonathan, o pol roka Admiral. Teraz, tu a momentálne je to ale jedna stará... celý příspěvek > |
 |
Kvas Oskeruše, 17.1.2017 Pán Oravec, oskoruša je naozaj dlhoveký strom, ale ako Ste prišli na ten vek 530 rokov? IH |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 17.1.2017  Iba k tým finančným kompenzáciám od štátu za škody spôsobené mrazom: Na Slovensku sa o nich - samozrejme len pre veľkoproducentov - uvažovalo. Pravdepodobne žiadne neboli, resp."prebieha zber dát", ktorý bude zrejme prebiehať až do najbližšej úrody... celý příspěvek > |
 |
Admirál, 14.11.2016 Pre Radouša: Nedá sa to paušalizovať, vždy závisí od aktuálnej dĺžky prírastku, ale väčšinou to robím v prvej polovici júla. Inak mne Admiral na M26 aj bez DSR obrastá dobre, určite lepšie než Bohemia. IH |
 |
Jabloň Williams Pride, 31.8.2016  To že na Váš príspevok nikto nereagoval, svedčí o tom že s touto odrodou u nás v SR a ČR nie sú skúsenosti. Williams Pride je jablko vyšľachtené v USA v 80.tych rokoch minulého storočia a uvedené na trh v r. 1988. Je to kríženec PRI 1018 a NJ 50.... celý příspěvek > |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 2.9.2014 Akú máte polohu pán AB že Vám nehnije a nemusíte ju striekať Horizonom? V akej nadmorskej výške pestujete STANLEY? Ďakujem |
 |