|
Dehybridizace rajčat, 17.10.2017 Naprostý souhlas. Nevím jestli to zde už bylo, tak pro jistotu ještě jednou dávám odkaz na celkem srozumitelný postup na křížení rajčat, vlastní selekce je popsána v bodě 8)
|
 |
Chrastavitosť:, 14.10.2017 O kvalitě Siria v mojí chladnější klimatické poloze jsem se přesvědčil loni, na ověření kvality Orionu zatím čekám a doufám, že mě ani Orion nezklame. |
 |
|
 |
Dehybridizace rajčat, 14.10.2017 Jiné přísloví říká:
"Nikomu nesděluj své problémy! Půlka lidí je má u zádele a druhá je ráda, že je máš."
Stabilizace potomstva F1 u rajčat může být pro někoho zábava a dobrodružství, pro jiného je to ztráta času. Pro ty, které to zajímá, mám... celý příspěvek > |
 |
Přehlídka ovoce na Floře Olomouc 2017, 10.10.2017 Minulou sobotu jsem se vypravil do Olomouce, abych se pokochal alespoň pohledem na letošní ovoce. Fotogalerie z přehlídky je zde. |
 |
Rudkova hruska - identifikacia odrody, 9.10.2017  Zkuste se zeptat na ec.meluzina@volny.cz |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 8.10.2017  Na letošní Floře hrál Jonagold se svými klony a mutacemi, jednu z hlavních rolí v expozicích profesionálů. Zajímalo by mě, z čeho jim "vaří výživné polévky", že jim takhle narostou. V expozici zahrádkářů jsem viděl Jonagoredy "normální velikosti. |
 |
Drtník ovocný, 4.10.2017  Než jsem si dal do souvislosti "jakési bobulky" u kmínku Angoldu na podnoži A2 - vysazeného na jaře r. 2014 - s možným napadením stromku drtníkem, podařilo se tomuto škůdci vytvořit pod kůrou vodorovnou chodbu dlouhou přes polovinu obvodu kmínku.... celý příspěvek > |
 |
Neznámý stromeček na zahradě, 4.10.2017 Snad i zahradní kanadská borůvka by to mohla být. |
 |
Neznámý stromeček na zahradě, 4.10.2017 Snad Muchovník? |
 |
Merkur, 20.9.2017 Může subjekt vydat objektivní posudek?
Subjekt (člověk) může vyslovit objektivní posudek na základě měření. Příklad: Jedu po dálnici 150 km/h - objektivně každý, kdo umí odečíst rychlost z tachometru řekne, že jedu rychlostí 150 km/h. Ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Matčino, 19.9.2017 Chuť Matčina je nezapomenutelná. Pro zajímavost níže uvádím popisy chuti Matčina, od známých pomologů.
Jan Říha: Dužina po rozkrojení silně zavoní, jest velmi jemná, hustá avšak měkká, hojně šťavnatá, tmavěji žlutá, vyniká výbornou, velmi libě... celý příspěvek > |
 |
Cherry Cox, 19.9.2017 Podle fotek plodů v košíku se mi zdají jablíčka vzhledově nejpěknější za těch pár uplynulých let. Určitě z nich máte radost. U mne mladý čtvrtkmen loni koncem léta shodil předčasně listí, buďto suchem nebo následkem činnosti nějakého hlodavce v... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 17.9.2017 Ke vší smůle nás z vyšších a chladnějších poloh, je pro nás Jonathan prakticky nepěstovatelný. Zjistili to již předchozí generace ovocnářů, v pomologické literatuře na to upozorňovali např. takto: " Žádá však úzkostlivý výběr plně odpovídajícího... celý příspěvek > |
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 16.9.2017 Radost pohledět na takovou sklizeň. |
 |
Česká rajčata 2017, 15.9.2017  Při pohledu na poslední fázi vybarvení po cca dvou týdnech od sklizně, dostane pravděpodobně ta moje selekce potomků z Kumata pracovní název "Moravské hnědočervené". Na Moravě tato odrůda vznikla a hnědočervená je jako s...
Příští rok se pokusím... celý příspěvek > |
 |