|
Vypadnutá hadička mazania, 1.4.2022 Dobrý ďeň. Na píla Husqvarna 137 mi vypadla biela hadička mazania reťaze, do nadržky na olej. Dal som ju spiatky len neviem kde ide druhý koniec v nádržke. Poradťe. |
 |
Řez broskvoně, 28.3.2020 Ked sa zakracuje jednorocny pravy vyhon tak ho mozem strihnut za "trojakom" (v strede listovy a na boku kvetne) alebo za osamotenym listovym ked sa uvadza ze koncovy vyhon ma byt listovy? Doteraz som aplikoval druhu moznost ale niekde ostavaju dost... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 17.10.2018 Úplne paušalizovať sa to nedá, niektoré odrody som oberal tento rok výrazne skôr (napr.Gold Bohemia, Coxova reneta), niektoré v bežnom termíne a niektoré budem oberať aj neskôr ako po minulé roky. Na stromoch mám ešte Idared, Braeburn, Karneval a... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 17.10.2018 KARNEVAL, tento potomok Pink Lady, sa u mňa vyfarbuje medzi poslednými odrodami. Ale už dostáva patričné pestré sfarbenie (viď foto) a začína aj rozvoniavať. Asi ho oberiem cez víkend, aj keď pôvodne som plánoval až koncom októbra. Strom je polokmeň... celý příspěvek > |
 |
Najkrajšie jablko roka 2018 na Slovensku, 17.10.2018  Jiří II: Ďakujem! Pridávam ešte (na foto 1) prehľad zúčastnených odrôd resp. skupín do ktorých boli zaradené. Celkove to bolo takmer 1500 jabĺk, čo je výrazne menej ako sa v tomto priaznivom roku očakávalo. Aj keď to nemožno automaticky priamoúmerne... celý příspěvek > |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 5.5.2018 Zobonoska ovocná alebo třešňová to môže byť. Samička zobonosky zvykne nahryznúť stopku plodu do ktorého vpichla vajíčko (plod potom odpadne a vývoj larvy neskôr prebieha na zemi). Takže (zadávateľ) prezrite aj stopky či nenájdete stopy po nahryznutí.... celý příspěvek > |
 |
Malý hnědý motýlek, 5.5.2018 Josefe. - pár fototipov. IH |
 |
Fuji - červené mutace, 5.4.2018 Mart: Ak sa o stromček riadne staráte, tak M9 je v pohode. Na tomto podpníku sa sa dajú dopestovať výzorovo najkrajšie plody. Treba však rátať s o niečo skorším dozrievaním jabĺk (čo pri Fuji bude skôr výhodou), no a samozrejme s kratšou životnosťou... celý příspěvek > |
 |
Rubín a jeho rodina, 5.4.2018 Pán V.Kaněra: O mojom spôsobe rezu Rubinoly som písal pred pár dňami, nechcem to tu teraz zbytočne opakovať. Sú to 2 príspevky z 30.3. a 1 zo 4.4.2018 na vlákne "Rubinola - řezat či nechat být". Pridal som tam aj nejaké fotky. Ak by Vás to zaujímalo,... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 19.9.2017 Pan Mikeš Jonatan by to nemal byť pretože koncem srpna nebýva ešte dobre vybarvený leda že by ho sklízeli-orvali ešte zelený. Aspoň u nás v 310 m.n.m.býva ešte zelený, neviem v akej nadm. výške a polohe je tá zrušená zahrada. Farebne aj tvarovo na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 19.9.2017 Spartany mám tiež staré 34 rokov, u tých bývali vždy plody menšej až strednej velkosti a také sú aj teraz výnimočne bývali aj väčšie ale to bolo max 5% plodov z úrody. Ale na tých Jonatanoch je to z roka na rok horšie, plody sú veľkosti asi ako... celý příspěvek > |
 |
Pocta Rubinole, 15.9.2017 Ešte jedno dosť veľké pozitívum Rubinoly - jablká pevne držia na strome, nepadajú. Včera večer sa našou oblasťou prehnala víchrica ktorá trvala niekoľko hodín, nebola to žiadna sranda. Ráno som išiel do záhrady s malou dušičkou, našťastie škody boli... celý příspěvek > |
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 15.9.2017 Sumár dnešného dňa, ktorý som takmer celý strávil v záhrade - na fotkách sú plody jabloní Rubinola, Bohemia a Coxova reneta, hrušiek Boscova fľaška a Konferencia. Tieto sa už vypýtali dolu, väčšina úrody je ale ešte na stromoch. IH |
 |
Pocta Rubinole, 15.9.2017 Rubinola - vretenovitý zákrpok na M9, vysoký asi 2,2metra. Oberačka dnes, všetko som pohodlne dočiahol zo zeme. Na taký malý stromček 2 bedničky jabĺk nie sú zlá vizitka. Minulý rok ale boli krajšie. IH |
 |
Halehaven a Fairhaven, 1.9.2017 Ďakujem Vám za odpoveď, nie som pán Jano. Ale zaujíma ma to či mal váš Fairhaven viac plodov ako Halehaven v prepočte na objem koruny stromu. |
 |