|
Harlayne, 21.7.2017  Dnes oberieme posledné plody Harlayne sú super 22 Brix sú sladučke šťavnaté. |
 |
Harlayne, 9.7.2017  Harlayne bude tiež zrelá za pár dni toto nadherné i keď dosť suché leto praje marhulkám.Niektorí zahradkari mi pisali že u nich sú marhulky malé a suché chýbajú zrážky. |
 |
|
 |
Delicecot, 9.7.2017  Delicecot dalšia novinka u mňa dozrieva, niektore novinky poslal španiel podpniky ani neviem ale dobre na na nich marhulky rastú.S podpnikami typu wavit, monklar a pod.niesom spokojný u mňa sa marhulkam na nich nedarí. |
 |
Anegat, 9.7.2017  Anegat sa začína vyfarbovať asi tak za 5 dni by som ho mohol koštovať. |
 |
Koolgat, 9.7.2017 Už som sa nevedel dočkať, Koolgat konečne dozrel chutovo sladučký, marhulová chuť v ústách zostávajú slabé kyselinky.Začal som merať sladkosť marhul Koolgat 21 Brix ostatné majú podobnú sladkosť stupeň hore dole, moniliu tento rok nemám asi pomohli 2... celý příspěvek > |
 |
Wczesna z Morden, 6.7.2017  Tuto odrodu vedšinou pestuju v polsku, bola vyšlachtená v kanade r.1945 mne ju priniesol kámoš pred 3 rokmi nemal ju už kde zasadiť tak mi ju dal nech vyskušam čo to je zač.Je zvláštna tou špickou na konci nieje priliš sladká a menej štavnatá.Vypada... celý příspěvek > |
 |
Koolgat, 5.7.2017  Pár plodov Koolgatu zostalo po jarných mrazoch poslednú marhulku čo zabudli odtrhnúť decka som vifotil, chutovovo neviem počkam až zmäkne. |
 |
Klon Velkopavlovickej, 5.7.2017  Nedalo mi to musel som spraviť dalšie foto tohto nádherného klonu plody sa skoro naraz vyfarbujú a dozrievajú. |
 |
Tomcot, 5.7.2017 Tomcot u mňa moniliu nemá, samozrejme striekam pred a po odkvete proti monili.Šarku zatial nemá časom sa uvidí, farba plodov raz prevláda červená tento rok nadherná oranžová záleží aké je počasie, podla toho je aj chuť plodov. |
 |
Klon Velkopavlovickej, 4.7.2017  Vrúble tohto klonu Velkopavlovickej som dostal od šlachtitela od Žiliny ktorý tam v 370 m.n.m testoval viac druhov marhúl.Niekde som čital že bolo vyšlachtených 6 klonov z toho vybrali 3 kloni a tie sa začali predavať ale neviem to iste.Tento klon je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vanilacot, 4.7.2017  Konečne začala dozrievat Vanilacot prvá úroda uvidim aka bude chuťovo za par dni, jarné mrazy ju nepoškodili. |
 |
Leskora, 22.6.2017  Dnes krásne vyfarbená Leskora davam jej tak 3 dni a môže sa konzumovať.Celovo slušna úroda jarné mrazi prežila tak 50 na 50. |
 |
Pricia, 22.6.2017  Konečne som okoštoval moju Priciu, rodinka zjedla skoro všetky marhulky ale 2 mi nechali na koštovku.Sladučke štavnaté aromaticke typicka marhulova chuť minimum kyseliniek.Na skorú marhulku super, falešnu rubistu nahradila ta bola kysela. |
 |
Červené marhulky, 10.6.2017  Vedúca pracovníčka Edwige Remy v šlach. stanici IPS predctavovala tento týždeň na vystavisku dalšie červené marhulky foto mobil z videa youtube. |
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 10.6.2017  Falešna Rubista je zrušená, kupil som u schreibra original.Začinajú sa vyfarbovať plody Pricia.V maďarsku zahradkarovi čo nam vybavoval stromky dozrieva Totem.Rubistu má ešte zelenú. |
 |