|
Boskopské (koženáč) a boskopské červené, 16.7.2017 Mám docela problém dva stromy obrat, navíc dost plodů je brakovitých. Ideální by bylo, kdyby každý z těch dvou stromů plodil v jiném roce, ale jsou nějak vnitřně nastaveny, že (ne)plodí vždy spolu. |
 |
Boskopské (koženáč) a boskopské červené, 16.7.2017 Na Boskoopské také nedám dopustit. Vloni při velké úrodě jsem schválně vynechal letní řez - letos jsou oba stromy bez úrody, tak se příští rok k letnímu řezu opět vrátím. |
 |
|
 |
Boskopské (koženáč) a boskopské červené, 15.7.2017 Pane Ivane, na jaké podnoži Boskoopské máte? Projevuje se střídavá plodnost? |
 |
Letní jablka dozrávají, 13.7.2017 Lokalita a místní podmínky asi budou u této odrůdy významnějším faktorem než se zdálo. Tady jí zatím nemohu nic vytknout. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 11.7.2017 Herman dozrává a červený rybíz je už minulostí, takže tady dozrává až "po". Jinak ta Juna vypadá dobře, ale já mám na ní smůlu. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 8.7.2017 Moje řeč. Snad se zítra dostanu na zahradu a jestli to nevzaly bouřky, tak si trochu "osladím hubu". |
 |
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.7.2017 Na jaké podnoži ji máte? |
 |
Slivoně 2017, 7.7.2017 Pane Petře, stávající plodící Herman je naroubovaný na asi 20 letém švestkovém odkopku - jsou to dvě větve. Letos ho také probral obaleč a snad i mrazy. To "okolí" je Chrudimská naroubovaná na stejném odkopku.
Hermana na myrobalánu jsem vysadil... celý příspěvek > |
 |
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 6.7.2017  Probírkou sklizeno prvních pár plodů Lenovy. Letos zatím odolala všem nástrahám a i na nevhodné podnoži zde v jílu odvedla své. |
 |
Slivoně 2017, 6.7.2017  Herman - první plody dozrávají, první ochutnávky. |
 |
|
 |
Karola, 6.7.2017  Karola už je k jídlu, bohužel se letos na plodech značně projevila šarka. Dost plodů padá. Zajímavé je, že na jedné kosterní větvi nejsou na plodech projevy šarky žádné. |
 |
Vanilacot, 4.7.2017 Tak na tu jsem zvědavý, pane Milane. Pak poreferujte. |
 |
Slivoně 2017, 29.6.2017 V Žatci byl konec kladení také 25. 6., ale dnes pršelo (konečně), tak stříknu snad o víkendu. |
 |
Rajčata 2017, 29.6.2017 Po dnešku u mne Gardenberry stoupá k vrcholu. Docela brzy vybarvuje a tak to svádí k utržení, ale chce to nechat ho jenom déle na rostlině vyzrát. |
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 28.6.2017 Tady VP na švestkovém odkopku už začíná žloutnout. |
 |