|
Příspěvky uživatele - 130.139
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Acrobat MZ x Acrobat MZ WG, 11.8.2020 Též řeším postřik u venkovních slalátových okurek. Plíseň zatím není, ale vím, že u nás v druhé půlce srpna dokáže během pár dní zlikvidovat celé rostliny.
Acrobatu MZ WG mám dost. Acrobatu končí registrace kvůli složce mancozeb, což je kontaktní... celý příspěvek > |  | Rajčata letos nic moc, vliv herbicidu?, 12.8.2019  Druhá, stejná odrůda, foto z 2017. Loni to bylo podobně vzrostlé. |  |
|  | Rajčata letos nic moc, vliv herbicidu?, 12.8.2019  Přidávám foto, abych nemluvil jenom obecně.
První 2019. Obojí je odrůda Bejbino.
|  | Citronela (citrónová tráva), 2.4.2019 Semínka se dají běžně koupit, vysel jsem loni na jaře, pak přesadil do většího květináče na slunném místě (jižní průčelí domu).
Celé léto vypadala nic moc- tenká, teprve až na podzim jsem zjistil, že začala být docela použitelná, sice tenčí... celý příspěvek > |  | Rozkvétání 2019, 25.3.2019 Dotaz, meruňku (maďarská) mám rozkvetlou od neděle tak z 90 %, nicméně nyní je chladno a nelétají včely. Bude to vadit, teplo má být až o víkendu?
|  | Sulka - jak použít?, 25.2.2019 Loni jsem stříkal mědí, ale doporučují se pro jistotu 2 postřiky a síra v zemi je téměř neškodná na rozdíl od mědi. Naopak u Sulky se píše o riziku popálení zelených částí.
Tak dnes postříkáno 4% Sulkou, zbytkem postřiku jsem též přejel révu. Mědí... celý příspěvek > |  | Sulka - jak použít?, 25.2.2019 Googlit umím, ale nakonec je to jinak.
Sulka Extra neměla loni registraci jako postřik, nebo naopak měla a nyní už nemá, takže jsou na internetu 2 různé popisy. U mého popisu není o broskvoních ani slovo. Je jiné i složení. Jsou Sulky Extra NPKS... celý příspěvek > |  | Co dál s novou révou?, 25.9.2017 Po vyrašení očka přidáme oporu a při růstu vyvazujeme, vy jste to neudělal?
|  | Peronospora, má cenu ještě letos stříkat?, 30.8.2017  No nakonec ani nevím, předpokládal jsem. Přidávám foto přední části. Zadní vypadá bez bílého povlaku. |  | Vosy - jak na ně?, 21.8.2017 Půl litru benzínu?? . Dělám to takto, v noci, když vosy zalezou, do injekční stříkačky 20 ml naberu benzín a vstříknu do otvoru hnízda. Kvůli bezpečnosti nejraději na lopatce zapálím kus pepa a pak hořící pepo hodím k otvoru. I těch pár ml benzínu... celý příspěvek > |  |
|  | Škůdci, 3.8.2017 Fotka je rozmazaná, chtělo by to fotoaparát s makrem a ještě vyfotit broučkovi břicho, může tam mít charakteristické rýhy. |  | Škůdci, 3.8.2017 Štěnice? |  | Bobkovišeň - letní řez?, 3.8.2017 Taky to řeším, z důvodu rychlého oddělení od souseda jsem koupil vyšší bobkovišně, ne úplně husté.
I když píšou, že se má stříhat v červnu apod, stříhat podle mne jde asi kdykoliv v létě. Tam, kde ustřihnu, tak tam vyroste nové koště. Boční... celý příspěvek > |  | Stáleplodící jahodník, co to je za chorobu?, 3.8.2017 No to je radost. Květopas, ten jsem už zlikvidoval chytáním a postřikem, teď další breberky :-(.
Doporučujete spíš rostliny zlikvidovat a zasadit tam něco jiného, nebo postřiky se to dá dostat do rozumného stavu?
|  | Stáleplodící jahodník, co to je za chorobu?, 3.8.2017  Zdravím,
viz obrázek, odrůda Anabelle, květní poupata vypadají seschle, případně i některé nové listy okolo též. Co to může být za chorobu, nějaká plíseň? A co s tím, vykopat, zlikvidovat?
Teoreticky by to mohlo být i vedrem, jahodníky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|