|
Foliový tunel z ohebných trubek, 13.12.2017  Dobrý den. Několik let používám foliák, jehož oblouky jsou z materiálu používaného eletrikáři. Původně jsem měla pařeniště z prken a oblouky zapíchávala do země - byly o dost delší a různě se samovolně posouvaly. Dalším stupněm bylo zkrácení oblouků... celý příspěvek > |
 |
Prosba o určení rostlin, 6.7.2017  Také se připojím s dotazem na určení rostliny. Mám ji v truhlíku, ale asi by raději byla na záhonu. Květy jsou velké téměř 2 cm. Měla by být léčivá. Beruna |
 |
|
 |
Využití motoru el. sekačky, 11.4.2017 Dobrý večer, dosloužila mi el. sekačka. Motor je však funkční - lze ho na něco ještě využít? Má sice ulomenou nějakou lamelu, takže se nože nezastaví okamžitě po vypnutí. ale s touto závadou jsem pár let bez problémů sekala. Beruna |
 |
Hledá se bylinka... šípek, 26.9.2016 Hledám, kde by bylo možné najít a natrhat "čisté" šípky růže svraskalé, nejlépe okres PJ. Jde sice o hojně pěstovaný druh, avšak převážně kolem silnic, což se na léčení nehodí. Máte někdo zkušenosti s jejich užíváním? Beruna |
 |
Jak vyčistit mák?, 19.9.2016 Přesýpáním z jedné misky do druhé za proudění vzduchu - větřík nebo fén. Nejspíš z malé výšky, po získání cviku a odhadu z větší výšky. Mák máme krásně čístý. Když se zadaří, stačí přesypat jen 2-3x. Beruna |
 |
Jak čerpat vodu z jímky, 5.6.2015 Rozhodli jsme se nepoužívanou jímku předělat na zásobáru dešťové vody pro zalévání zahrady. Přívod vody z okapů už je hotový, teď budeme pokládat vedení pro čerpání vody - vybrali jsme PE-MD trubku 32mm (ještě není koupená), kterou chceme vést od... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kytku, 13.10.2014 ... a je léčivý - na játra, žlučník |
 |
Papriky - 2013, 9.11.2013 Dnes jsem pro jistotu otrhala všechny zbývající - ve foliáku v mrazové kotlině. Beruna |
 |
Plody na rajčatech nerostou, 27.6.2013 Rajčata mám venku i ve foliáku - odkvétají a netvoří plody. Mají jen pár plodů na spodním vijanu, který kvetl ještě před vysazením. Rajčata pěstujikaždý rok, ale takovýhle problém jsem ještě nikdy neměla. Beruna |
 |
Nádoba na naložení masa, 9.4.2013 Nemohu najít výrobce či prodejce velkých kameninových nádob. Sháním 40l kameninový sud. Existuje? |
 |
|
 |
Práce, 25.11.2012 Asi před rokem jsem v jedné diskusi zaslechla, že když obec poptává takovouto práci, pohybují se ceny okolo 5 Kč/m2. |
 |