 |
Příspěvky uživatele - 85.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obnova sadu, 10.9.2008 Radit, co s hrušní, když ji nevidíte, dost dobře nejde. 40 let stará hrušeň je poměrně mladá hrušeň. Na rozdíl od jabloní hrušně nereagují věkem a přeplozením tolik zmenšením plodů, takře drobné plody má tato hruška zřejmě odjakživa - patrně sloužila... celý příspěvek > |  | I toto je Mountfield, 10.9.2008 Vážený Ali, prodavač, který Vám nabízí stroje v prodejně nerozhoduje o tom, co se bude prodávat a za kolik se bude prodávat. Dobrovolně se nechal zaměstnat a jeho jediným úkolem je nabízet, vysvětlovat, doporučit a prodat. Za to je placen. S... celý příspěvek > |  |
|  | Jak na neudržovanou jabloň?, 10.9.2008 Přeroubování jabloně ale přenese plnou úrodu o několik let dřív, než vykopání plané a zasazení nové. Navíc je třeba se vypořádat s nepříznivým faktem "jabloň po jabloni" |  | Lis na ovoce, 9.9.2008 On pan Ferda M. nemá tak úplně nepravdu. Jistě může dojít k rozbití makromolekul. Všichni to jistě znáte. Bakelit nezapáchá, když jej však rozbijete, chvíli ucítíte z čerstvého lomu fenol. Celuloidové pravítko smrdělo jen když se zlomilo. To jsou ale... celý příspěvek > |  | řez natírat či ne?, 9.9.2008 Připojím perličku - manželka, praktický lékař - ještě dlouho před tím, než se o muších larvách začlo psát, mi popsala zážitek s jednou pacientkou a jejím zanedbaným bércovým vředem, kde z pod obvazu lezly muší larvy. A co čert nechtěl - rána se... celý příspěvek > |  | Jakou jablůňku do stěny?, 9.9.2008 Výběr máte dobrý. Já bych z podzimních ještě favorizoval Desert, Vandu a Rajku, ze zimních pak Jonalord, Melodii a Rubinolu. Novější odrůdy si zatím netroufám posoudit
Ale ne každému chutná totéž a ne v každé zahradě se daří témuž... celý příspěvek > |  | Nerostoucí jabloň, 9.9.2008 Nu, jestli je jabloňce 7 let a každoročně má listy i plody, myslím, že následem polouschlého stromku při výsadbě to nebude. Z toho by se za ty roky stromek zbrchal anebo odešel.
Osobně si taky myslím, že roste na zakrslé podnoži,... celý příspěvek > |  | Jakou jablůňku do stěny?, 9.9.2008 Asi bych zasadil nějakou letní odrůdu, ta Vám chybí. Doteď jste neměl zralá jablka - J.G. teprve začínají. |  | Moštování jablek - kuchyňský odšťavňovač, 8.9.2008 Výtěžnost moštu se výrazně liší u různých odrůd a jejich stupně zralosti. Obecně se zvyšuje výtěžnost v průběhu sezóny. Nejvýtěžnější jsou pozdní zimní odrůdy těsně po sklizňové zralosti.
Nemyslím si, že v kuchyňských poměrech lze... celý příspěvek > |  | Stříhání borůvek, 8.9.2008 Na své dva keříky žádný speciální způsob řezu nemám. Za důležitější považuji kyselou zeminu a hodně vody. Stříhám keříky tak, aby byly vzdušné měly přiměřeně výhonů a tvořily přírůstky.
Protože měnit půdu se mi nechce a v době... celý příspěvek > |  |
|  | řez natírat či ne?, 8.9.2008 Vážení,
v tomto diskuzním vláknu si cením, že se vede slušně, na úrovni a s noblesou. Přestože se točí kolem podobné prkotiny jako jestli řeže líp Dolmar nebo Husqarna, diskutující si zde váží podstatně více jeden... celý příspěvek > |  | I toto je Mountfield, 8.9.2008 Naopak, mně se ta recenze líbí. Tak to má být. Věci nebývají vždycky černé nebo bílé. Maximální snaha o objektivitu. Každý si může vybrat, zda se mu taková firma líbí nebo ne.
Já z M. skutečně nadšený nejsem, ač mám prodejnu... celý příspěvek > |  | Opadávání listí, 8.9.2008 Myslím, že listy na stromě 8. září dřevinu až tak nevyčerpávají. |  | Domácí šunka, 8.9.2008 Myslím, že vodu dolévat netřeba, asi by se hůř spojily kostky. V šunkovaru při vaření beztak nějakou tekutinu pustí (vznikne z ní rosol).
Přiznám se, že recept, kde se do šunky lije voda, nemám. |  | Domácí šunka, 8.9.2008 Jestli nakládáte do láku celý jeden kus masa na 2 dny, je to málo. Nahradit to lze injekcemi koncentrovaného solného roztoku (24dg soli na l litr vody, 100 ml roztoku do 1 kg masa). Trocha rychlosoli maso obarví dorůžova. Chcete-li být jako profíci,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|