|
Přesazení narcisek, 4.4.2018 Posím radu... potřebovala jsem nutně přesdit mini narcisky. 3 roky byly skoro ve stínu a nádherné jak z katalogu. Teď jsou ty dva teplé dny na slunném stanovišti a žloutnou listy:-(Spálilo je asi slunko, jak nebyly zvyklé. Jsou v košíku na... celý příspěvek > |
 |
Stříhání stromů, 3.4.2018  Děkuji moc a co s malými větvemi, které všude vyrůstají a míří dovnitř? Nemají se nějaké zastřihnout? Některé jsem označila-je jich tam hodně. |
 |
|
 |
Stříhání stromů, 1.4.2018  Prosím, jak ostříhat tyto dva stromky. Švestka Čačanská lepotica a meruňka Lescora. Vím, že jsou špatně stříhané :-( |
 |
Lucky bamboa, 16.10.2017 Má prosím někdo zkušeno s tímto bambusem? Chtěla bych pěstovat ve vodě, ale vždy uhyne. Dávám odstátou vodu, měním ji 1x týdně. Jak a čím dodat živiny? |
 |
Topinambur, 7.10.2017 Jak prosím sklízet Topinambur? Mám první rok. Mohu seříznout dlouhé rostliny a postupně vykopávat jako brambory? Příští rok na jaře hlízu zasadím? Nevyschne? |
 |
Je to trnka?, 28.9.2017  Jedná se prosím o trnku? S čím se dá případně splést? |
 |
Jasmín pravý?, 15.8.2017  Prosím, koupila jsem jako jasmín pravý. Vůbec však nevoní a vykvetl teď v srpnu... mám ho v nádobě. Není to něco jiného? |
 |
Hokaido?, 24.7.2017 Dýně má průměr 35cm. Už mi prozatimní dvě lámou konstrukci. Vedle je moje rostlina- loňská hokaido vypěstovaná ze semínek-malá, oranžová. |
 |
Hokaido?, 24.7.2017  Prosím, koupila jsem na trhu dýně hokaido. Rostou, ale tyto obří dýně. Je to nějaká zvláštní odrůda, nebo úplně jiná dýně? Případně dá se zavařit a v jakém stádiu se trhá? Děkuji. |
 |
Co je to prosím?, 11.7.2017  Prosím, o co se jedná? Zasadila jsem takový černý lusk, co mi dala sousedka. Dovazla z dovolené, nevěděla název. Toto vyrostlo. |
 |
|
 |
Jahody choroba?, 19.6.2017  Co to prosím může být? Šíří se to na ostatní jahody. Je jahoda z Aliexpressu z Číny, co mi dal známý. Bílé mapky, rostlina je v tom místě úplně průsvitná. Co na to? Nejlépe přírodní nebo bio. |
 |
Meruňka neplodí, 5.6.2017 Děkuji. |
 |
Meruňka neplodí, 1.6.2017 Děkuji, ale právě měla docela dost plodů, než opadali-sousedi mají meruňku, tak jestli to nepomohlo. Případně pokud bych vysadila ještě jednu, musí to být taky Leskora? |
 |
Co je to prosím?, 31.5.2017  Keř, má červené bobule. Jde mi hlavě o to, zda není jedovaté. |
 |
Meruňka neplodí, 31.5.2017  Zdravím, máme meruňku Lescoru, na Kolínsku, jeden stromek.
První rok měla nádherné dvě meruňky a druhý a třetí rok nasadila plody a ty opadají-začnou nějak sesychat. Podruhé to určitě nebylo mrazem. Prosím o radu čím stříkat, kdy a jak případně... celý příspěvek > |
 |