|
Co Vaše réva 2017, 27.7.2017 Asi draslík. listy vypadají že je tam nějaký problém možná i bor. Pokud to není přehnojení pak bych zkusil koupit krystalon a lignohumát granulát na listovku a do konce roku ke kořenům co 14 dní. Dolů se toho dostane minimum, proto listovku. Pak... celý příspěvek > |
 |
Spon révy, 12.6.2017 Spon mám 1m a je to málo. U stolních odrůd bych dal i více např. piwi ST.Martin klidně i 1,5m okolo.Větší spon míň problémů s vzájemným proplétáním révy a na hustotě závisí i houbové choroby. Pak bych ještě připomenul že sloupky vedení jsouo vhodné k... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2017, 10.6.2017 Máš fotky z loňska St.Martina. A jaké zkušenosti s ním máš? |
 |
Redukce výhonů, 10.6.2017 Jak si letos dopadl s tažni? Mě letos vymrzli na klasických odrůdách tažně (očka) Teď to pomalu obráží, ale zdá se že na víc jak třetině budu dělat nový kmínek. Hlavně protože na kmenu to nevyrašilo u spodního drátu a nechci zbytečně posunovat... celý příspěvek > |
 |
Zmrzla nebo ještě po raší?, 10.6.2017 Času dost.
Dal bych jí ještě čas do Srpna. Osobní zkušenost. |
 |
Co Vaše réva 2017, 9.5.2017 Pokud to bylo ve vegetačním klidu, pak celkem bez problémů. Výška kmene může být klidně i pár centimetrů s tím souvisí jen ostřik dešťovou vodou, čím výš tím míň atd. jiné konsekvence. Jinak réva zvládne skoro všechno.
|
 |
Proč pupeny neraší, 8.5.2017 Mám obdobný problém. Nyní je solaris z 90% vyrašen a délka je kolem 5cm s květy. Dobře jde i Neuburske, pak Muskat moravsky, ale není to výrazne az na vyjimky. Zbytek odevšud po trochách jeden dva pupeny. Duben spalil i ocka na zaloznich cipcich... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2017, 8.5.2017 Má být plus jeden. Dejte mi vědět jak jste na tom s rašením Solaris mám už mám tak 5cm s květenstvím až na jeden ten nejlepší se ještě neprobudil. Muller jeste nic a Muskat moravsky jen castecne. Na to že v únoru to bylo živé mi příjde že vymrzli... celý příspěvek > |
 |
Jak vyrobit domácí víno v malém, 4.12.2016 Dobrý den,
1. síření moštu (zabití přírodních kvasinek)
2.bentonit (dusíkaté látky)
3.kvasinky, zákvas (cukr moštu aspoň 21stupňů jinak dodat řepný)
0.
a) nemacerovat a hned lisovat bílá vína hned po odzrnění
b) namacerovat... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 9.10.2016 'Četl jsem neutralizovat reakci jak u přesířeného vína po schládnutí mezi prvním a druhým pálením.
Asi to byla soda. |
 |
|
 |
Rajčata 2016, 22.5.2016  Jo a přežilo to oboje a ještě jsem přidal Mospilan na večer. |
 |
Rajčata 2016, 22.5.2016 A co to vlastně je? |
 |
Rajčata 2016, 22.5.2016  Dit mi to zrali pod rukama. Tak zabijim jak to jde. |
 |
Rajčata 2016, 22.5.2016 Prosím o radu.
Keříčková rajčata venku konkrétně jejich listy mi napadla housenka ci stonozka rezavé barvy nevím co to je, ale jelo to jak kobylky za den by to snědlo rostlinku:)
Postríkal jsem Pirimorem a 1% roztokem síry. Nevím jestli je... celý příspěvek > |
 |
Odrůda St.Martin, 21.5.2016 A fenologie atd.? |
 |