|
Příspěvky uživatele - 26.169
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější odrůdy meruněk, 17.6.2017  Obavy z políčku určitě nemám od kohokoliv a ani já rád nekupuju podtržené ovoce v super a hypermarketech. Ale dobrá. Na počátku týdne mne v jednom hyper- zaujaly meruňky "v akci" - už proto, že voněly, což u těchto podtrženek nebývá obvyklé. Dvě... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk, 17.6.2017 Beton ne, ale travnatý svah - sešup 30 m dolů. Většinou ve svahu ukotvím staré okapy, které toho hodně zachytí (hlavně u jablek). |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk, 16.6.2017  Tsunami k dnešku. Zkusím je na stromě ještě pár dní nechat, co to udělá. |  | Puchrovitost 2017, 11.6.2017 "Existují nějaké odrůdy, které jsou rezistentní nebo alespoň méně citlivé na puchrovitost?"
To nevím, ale puchrovitost jsem zatím viděl jen na Domácí a na Tuleu Gras. |  | Skore ceresne unikajuce vrtivke, 9.6.2017 No, plody Kaštánky žádní obři nejsou, ale zase to není jen obalená pecka. Jinak mohu potvrdit její výhody, které jsou popisovány v pomologiích - výborná chuť, plody vydrží na stromě (tedy když si jich nevšimnou opeřenci), za deštivého počasí skoro... celý příspěvek > |  | Zimné hrušky, 8.6.2017 Na základě těch fotek trochu odbočím: Kdy, pane Ivane, sklízíte u Vás Julii? |  | Skore ceresne unikajuce vrtivke, 8.6.2017 Ještě bych zmínil jednu starou, velice dobrou, odolnou srdcovku - Kaštánku. |  | Mladé žluté listy višně, 31.5.2017 Také bych zvolil druhou možnost. Ty nové letos ještě pěkně narostou. Asi by nebyl ani moc velký problém ty staré picnout už teď. |  | Švestka kvete, poté žloutnou plůdky, opadají, 31.5.2017 Letos je výskyt neopylených plodů dost vysoký pravděpodobně z důvodu nepříznivého počasí v době květu. |  | Usychání melounů, 31.5.2017 Rostliny ještě nemají tak mohutný kořenový systém, tak se pravděpodobně snaží omezit výpar vody přes listy zmenšením jejich plochy (svinováním). |  |
|  | Slivoně 2017, 29.5.2017 Ano, Kuprikol na počátku rašení - jestli to je v únoru nebo v březnu záleží na průběhu počasí v daném roce. |  | Slivoně 2017, 21.5.2017 A jak u vás letos vypadají "Němky"? Tady by Hanita, po loňské malé úrodě, mohla něco dát, Katinka - tam toho bude oproti loňsku méně, Haroma - snad zbyde alespoň pár plodů na ochutnání (tady už násada byla slabá), desetiletá oblíbenkyně Elena se... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 21.5.2017 Proti puchrovitosti jsem kdysi stromy Domácí ošetřoval, ale i bez ošetřování to nebyl nějaký velký problém. Po vysazení dravého roztoče byl dva roky klid od hálčivců, nyní je vše při starém. Letos vůbec se objevují choroby a škůdci, které jsem tu... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 20.5.2017  Slivoně bohatě zakvetly a vypadalo to, že mají i slušně nasazeno, ale po dnešní revizi je všechno jinak - z nasazených plůdků zůstalo tak 10 %, dost, i přes postřik si bere pilatka a navíc na stromech místní Domácí, sloužící jako plniče úrody, je z... celý příspěvek > |  | Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 16.5.2017 U dvou vřeten jabloní trochu modifikovaný řez na klik praktikuji. Znám pár lidí, kteří jej používají pravidelně - stromky někdy vypadají divně, ale funguje to. |  |
 |
|
|
|