|
Useknutá jabloň, 14.6.2017 Dejte i foto pařízku. Pokud má někdo zkušenosti s očkováním/roubováním růží na kořenový krček, tak použitelné bývá vše, co je vitální a dobře zakořeněné.
Odkud jste?
SfK. |
|
Useknutá jabloň, 14.6.2017 Dobře koření i některé druhy selektovaných podnoží. Často se mi stává, že vršek podnože odříznutý při roubování zapichuji vedle pro ochranu proti ptákům a ty z cca 60% zakoření. Pokud jsou hezké, jdou pak znovu na zaškolkování jako podnože.
SfK. |
|
|
|
Založení trávníku v jalové a utužené půdě, 14.6.2017 Uléhavost půdy souvisí s minimálním obsahem organické hmoty.
Máte v podstatě dvě cesty -
První je navážka a výsev do navezené zeminy...
Druhou je cesta přírodnější - nasejete jetelotravní směs a pár let budete mít místo trávníku jen louku... celý příspěvek > |
|
Useknutá jabloň, 14.6.2017 Vysekávání trávy okolo kmínků křovinořezem je vždy ošidná věc vyžadující pozornost i pevnou obuv. Právě podcenění pevné obuvi se mi jednou vymstilo a s propadem paty do nějakého dolíku se mi nejen vyzul dřevák, ale usekl jsem si půl keře... celý příspěvek > |
|
Ozdravenie vlastnej sadby zemiakov, 14.6.2017 Krájená sadba brambor
|
|
Ozdravenie vlastnej sadby zemiakov, 13.6.2017 Moje zkušenost je, že zmenšování sadbových hlíz pod 15 gramů již má vliv na velikost a počet hlíz v jednotlivých hnízdech. Na druhou stranu zvětšování velikosti hlíz nad 50 g nepřináší efekt ve formě větší úrody jak co do počtu hlíz tak do jejich... celý příspěvek > |
|
Okurky nevzešly, 13.6.2017 Vždycky jsme používali ponožku s prošoupanou patou co se od ní navíc nedala najít ta "sežraná lichožroutem". Když se dávalo naplacato, tak byly 2 vrstvy látky pod semínky a 2 vrstvy látky nad semínky. Prostě položit do misky první 1/2 ponožky,... celý příspěvek > |
|
Nemocné okurky, 13.6.2017 vypadá to na nějakou virózu.
SfK. |
|
Okurky nevzešly, 13.6.2017 Loni jsem dal za úkol mamince manželky, aby naklíčila semínka Reginy. Nevzešlo nic ačkoliv se dušovala, že nebyly přelité ani ji nepodeschly.
Letos jsem dal z té samé šarže všech 30 semínek, co byly v sáčku na lem ponožky k jedné straně. Pak... celý příspěvek > |
|
Hořké třešně, 13.6.2017 Pokud jsou třešně určené k pálení, je rozhodující obsah zkvasitelného cukru a nikoliv harmonie chuti. Třešně jsou na třetím místě z běžně používaného ovoce (za švestkami a meruňkami, avšak před hruškami). Navíc amygdalín a kyselinky napomáhají... celý příspěvek > |
|
|
|
Kde koupit řetízek k HQ340?, 12.6.2017 njn a chodit po rukou taky neumím...
Problém je v tom, že málokdo kupuje metráž a z ní nýtuje příslušné délky. A standardní lišty pro,325" délku člámku je do 18" lišty, takže krabičkové verze končí 72 články.
Ještě zkusím sehnat pana... celý příspěvek > |
|
Křovinořezy HECHT vs. VeGA, 12.6.2017 Ano, je to blbý, pokud dovozce na svých stránkách má jen part-listy a nikoliv další návody. Když už máte čas hledat, tak zkuste najít hodnoty vibrací pro značkové Stihl a HQ, co mají taky antivibraci typu "trubka v trubce".
Dík
SfK |
|
Kde koupit řetízek k HQ340?, 12.6.2017 Njn, ale pan Kirschner už na NHK v Přemyslově ulici už není...
SfK |
|
Kde koupit řetízek k HQ340?, 12.6.2017 Dostal jsem novou lištu, ale bez řetízku. Nevíte kde sehnat,325 v délce 80 zubů a šířce vodícího zubu 1,3 mm?
Tj. viz oprásek
SfK |
|
Cena 4leté rostliny, 12.6.2017 Marcelko, Paní Dáša zatím neuvedla, jakým způsobem zničil. Třeba to nebylo ve zlém úmyslu a soused má pojistku na blbost (odpovědnosti). Odhad malých škod dělá likvidátor pojišťovny a nikoliv soudní znalec, kdy cena začíná od "otisku razítka za... celý příspěvek > |
|