|
Co připevnit na plot - ochrana proti vzrostlé trávě od souseda?, 31.5.2017 Kamarádka si dala na západní plot z podobných důvodů zelenou stínící tkanin, prodávají s různým stupněm stínění cca od 50% výš, což je poměrně dost, pokud nemáte světlo z jiné strany. Nebo by se mohlo zkusit dát husté silonové pletivo, co se dávalo... celý příspěvek > |
 |
Okurky nevzešly, 31.5.2017 U mne vzešlo všechno OK vč Bejbina (z 12ks 11ano), jen ty okurky (Regina Semo) poskrovnu. S petrželí problém nemám, jen jsem si musela "vychytat" odrůdu, která u mne jde (Olomoucká dlouhá). Třeba takové Hanácké se u mne nelíbí, dělá jen ocásky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Švestka kvete, poté žloutnou plůdky, opadají, 31.5.2017 Na peckovinách se může vytvořit plůdek i při špatném opylení (třeba při chladném počasí), nemá pak pecičku a opadne. U mne to letos udělala asi třetina plodů, co zůstaly po mrazících v době... celý příspěvek > |
 |
Co je to prosím?, 31.5.2017 Plody skalníku jsou mírně jedovaté, vadí ve větším množství (uvedeno na netu). Lída |
 |
Neví někdo, co je to za strom?, 31.5.2017 Také to může být obráceně, že původní keř měl být ten s těmi zoubkovanými listy, a prorostla podnož s hladkými listy, podnože většinou bývají vzrůstnější. Ale cesmína to asi bude všechno. ... celý příspěvek > |
 |
Okurky nevzešly, 31.5.2017 Letos je se vzcházením okurek všeobecný problém. U mne z prvního výsevu vzešlo asi pět kousků, z druhého je to zatím lepší. O špatném vzcházení mluví i sousedé a prodejci na trhu. Lída |
 |
Odumieranie rastilniek uhoriek, 30.5.2017 Padání klíčících rostlin. |
 |
Meruňka - děravé listy, 30.5.2017 Spíš než na škůdce mi to připadá na poškození pozdními mrazíky nebo kroupami a tak podobně. Také bych nic nedělala. Lída |
 |
Univerzalny zahradny substrat treba premiesat?, 29.5.2017 Osobně bych to na výšku rýče promíchala, ale vybrala kameny. Ty substráty bývají na rašelinovém základě a potřebují mnohem víc vody, než normální půda. Rostliny většinou koření do těch 30cm hloubky, tak by bylo lepší mít na tu výšku stejnou strukturu... celý příspěvek > |
 |
Závlaha a jehličnany, 29.5.2017 Když mně přišlo podivné, že trávu zalévají a smrček a borovičku ne. V loňském suchu mi přeschnul už 40cm Picea Little Gem (a to jsem ho měla od 10cm) a nezachránila jsem ho... Lída |
 |
|
 |
Napadená Broskvoň, 29.5.2017 Zapomněla jsem uvést u 2.+3. postřiku, že se stříká na jaře. |
 |
Napadená Broskvoň, 29.5.2017 Tyhle kadeřavé listy opadají (lepší je je obrat) - zlikvidovat. Pak vyraší nové zdravé, ale dvojí tvorbou listů se stromek oslabuje. Je potřeba proti kadeřavosti stříkat - 1. na podzim po opadu listů, 2. když se pohnou šupiny koncových pupenů... celý příspěvek > |
 |
Závlaha a jehličnany, 29.5.2017 A vy ty stromky nezaléváte?? Pokud to za ostrého slunce nestříká na ně, tak je jedině dobře, že dostanou nějakou vodu, hlavně ty smrčky v horku usychají, protože koření mělce. Normálně se přece zalévají všechny rostliny... Lída |
 |
Co je to za rostlinu?, 27.5.2017 Kuky ! Lída |
 |
Co je to za rostlinu?, 26.5.2017 Pane Josefe, nevíte co to je? Marně to hledám... Lída |
 |