|
Napadena merunka, 4.5.2019 26.193: Na jednej z tých fotiek vidno niečo ako jemné pavučinky (foto 1). Do úvahy prichádza aj možnosť poškodenia roztočcami (česky svilušky). Túto možnosť vylúčite/potvrdíte preskúmaním spodnej strany listov. Treba použiť lupu, roztočce/svilušky sú... celý příspěvek > |
 |
Klematis, 9.6.2018 Tiez mam taky zvyk stale studovat.
Pozrela som este raz na tie fotky a mohla by to byt aj ribezla. |
 |
|
 |
Přikrývání stromků, 1.3.2018  Fotky. IH |
 |
Jakou podnož pro meruňku, 25.9.2017 ale není Itálie jako Itálie
To je pravda ale marhule sadia aj v strednom Taliansku. A tam sucho je. Tento rok mali kvôli suchu obrovské problémy s vodou v okolí Ríma. |
 |
Clarina, 25.9.2017 Někde tady bylo zhodnocení nových německých odrůd, německými pěstiteli a moc to nedopadlo.(vlákno Kuresia, psal o tom pán roni.)
Boli tam hodnotené aj iné odrody ako nemecké. Mne sa už to zhodnotenie odrod marhúl nedá zobraziť ale pamätám si to... celý příspěvek > |
 |
Clarina, 25.9.2017 O Clarine sa píše že má aromatickú chuť podobnú Orangeredu. A Orangered je chuťovo vynikajúca marhula.
Záleží aj na tom ako sú Soledano a Shamade odolné na jarné mrazy. |
 |
Jakou podnož pro meruňku, 25.9.2017 No ja mam teda na S.Julien marhule Tsunami a Bergarouge a keby som pravidlene nezavlazoval tak neviem ako by to dopadlo. Za sezonu mi viackrat prestali rast konce letorastov, rast sa obnovil az ked som poriadne zavlazil. Ale su to mlade stromy,... celý příspěvek > |
 |
Určení keře, 16.7.2017 220.5: Ďakujem! IH |
 |
Určení keře, 16.7.2017 Prosím o určenie fachmanov (Josef, Lída a spol.) - nie je to ker, ale popínavka. Máme ju na dvore od môjho detstva, teda vyše 50 rokov, takže je to aj spomienka na st.rodičov a otca. Kvitne jednoduchými fialovými kvetmi. Na jeseň ju odrežeme nad... celý příspěvek > |
 |
Co je to za jehličnan?, 21.6.2017 Podarilo sa mi vyhrabať jednu fotku zo stránok ZOO Zlín. Zdá sa že už "není co řešit". Vľavo fotka zadávateľa vlákna, vpravo fotka ZOO Zlín-Lešná. IH |
 |
|
 |
Prebierka plodov, 20.6.2017 Kuky: vyfoťte aj plody, v tejto fáze by už Fuji x Rubinola mali byť rozlíšiteľné. IH |
 |
Prebierka plodov, 20.6.2017 Pavel: Na ten výsledok sa pozerám rád, to áno, pekne zarodený strom už po prebierke je pohladenie duše. Ale tú samotnú prebierku naozaj nemusím, je to činnosť ktorá trvá dosť dlho, často Ste v nie najpríjemnejšej polohe, musíte sa sústrediť aby Ste... celý příspěvek > |
 |
Co je to za jehličnan?, 20.6.2017 Pripomína to jeden druh araukárie - Araucaria heterophylla (excelsa), ale asi to ona nebude, pretože táto sa u nás pestuje ako interiérová rastlina a zimu vonku by zrejme neprežila. IH |
 |
Prebierka plodov, 20.6.2017  Prebierka - činnosť veľmi potrebná (nielen pri jabloniach), ale aj veľmi otravná a neatraktívna. Je to asi jediná činnosť v záhrade, kedy tak trochu ľutujem že som sa na to záhradkárčenie dal 😃. Skrátka spôsob ako "príjemne" stráviť... celý příspěvek > |
 |
Kvitnú jablone, 9.5.2017 Jiří II: Ten mesačný "sklz" sa mi zdá až neuveriteľný... Takéto neskoré kvitnutie je na jednej strane výhodou (vo vzťahu k mrazom), ale aj nevýhodou (vo vzťahu k nárokom na dĺžku vegetačného obdobia u neskoro zimných odrôd). Na porovnanie pridávam... celý příspěvek > |
 |