|
Rajčata 2017, 12.2.2017 Na stránkách německého internetového obchodu mne zaujala odrůda Nugget, má jít o něco novějšího, je od fy Kiepenkerel. Semínka jsou drahá jako většina produktů této firmy. Cenu semen bych obešla řízkováním. Fotografie mně připomíná naše Datlo. Má jít... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 28.1.2017 Datlo je výborné, považuji ho za lepší odrůdu než Mandat z hlediska chuti. Každému, kdo loni měl ode mne sazenice, chutnalo. Dokonce i moje sestra jím nahradí Sladkaju Děvočku, protože tam nemáme záruku pravosti odrůdy. V poslední šarži, co jsem měla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 28.1.2017 Osobně mám odzkoušené a osvědčené Strilo, Pollicino, Mandat, Gold Krone, Datlo, Philovitu z u nás běžně dostupných. Dále pěstuji drobná rajčata dovezená z Ruska, Tomatoberry z Londýna, něco nového zkouším z Nového Zélandu... J |
 |
Rajčata 2017, 28.1.2017 Mně přijde Cherolla jako překonaná odrůda. V současné době je na našem trhu výběr nepraskavých cherry rajčat s výbornou chutí. Nové odrůdy nemají sklon k přezrávání, vydrží i několik dní po utržení... Samozřejmě, komu Cherola chutná a vyhovuje, ať si... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 13.1.2017 Děkuji za informaci. Na fotce jsou zasazené dvě rostliny vedené každá na jeden výhon? |
 |
Papriky pro 2017, 12.1.2017 Papriky pěstuji léta ve skleníku na Vysočině. Dříve jsem pěstovala jen odrůdy paní ing. Teclové - Libera, postupně se od nich odvracím. Nahrazuji je odrůdami ze SEMA a SevaSeedu. Semínka z Libery jsou předražená, klíčivost je různá, někdy lepší,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 10.1.2017 Nejsem Vladimír, ale s řízkováním mám určité zkušenosti, projdětě si moje příspěvky z minulých let. Podotýkám, že každý máme v bytech jiné podmínky světelné i teplotní, takže zkušenosti nejsou vždy plně přenositelné. Sama nepřisvěcuji, rostliny se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 9.1.2017 Ferline F1 jsem pěstovala r. 2015 a 2016. Tato odrůda byla někde zde na foru doporučena jako odolná k plísni bramborové.
Nepěstuji univerzální rajčata typu Tornádo. Pěstuji drobotinu na jídlo, oválná suchá rajčata na zpracování. Jako třetí... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 9.1.2017 Na délce okurek mi nezáleží, důraz kladu na zdravotní stav rostliny a odolnost k chorobám. Přátelům hodně chutnal Saturn, jde o běžně dostupnou odrůdu v ČR. Nemyslím si, že je mezi odrůdami velký rozdíl v chuti. Doma je používáme většinou do salátů,... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek 2017, 9.1.2017 Jsem se Sprinterem a tykví fíkolistou spokojena. Ke zkoušení jiných podnoží mne motivuje pokusnická vášeň. Roubuji pro sebe a pro přátele a o možnosti naklonovat okurku vím, zkoušela jsem to a určitě mám zde na foru nějaké fotky ve starších... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 8.1.2017 Krátkou hadovku Picolino jsem pěstovala r. 2015 a i 2016. Zvláště roku 2015 jsem byla maximálně spokojena. Rostlina nebyla příliš vzrůstná, byla však velmi plodná, plodila ve vlnách, plody vyrůstaly opakovaně se stejných úžlabí listů. Listy zůstaly... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek 2017, 7.1.2017 Jaké podnože máte k dispozici na Slovensku v malém balení v prodejnách pro zahrádáře? |
 |
Roubování okurek 2017, 7.1.2017 Podnože, které vyrábí SEMO, lze objednat přímo tam po 100 semenech. Loni jsem si objednávala hybridní tykev fíkolistou a sto semen vyšlo asi na 100 Kč. Platila jsem předem na účet a semínka přišla doporučeným dopisem obratem. Jiřina |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2016, 6.1.2017 Rok se s rokem sešel a opět nastal čas výsevu rajčat k řízkování. Snažila jsem se omezit počet řízkovaných odrůd na ty, jejichž semena jsou drahá a/nebo nedostupná a potřebuji vyrobit mnoho sazenic. Takže jsem vysela Philovitu F1 2x, Crimson Crush F... celý příspěvek > |
 |
Roubování okurek 2017, 25.12.2016 Přemýšlím, co budu příští rok pěstovat i v oblasti roubovaných okurek. Z odrůd pro sebe ponechávám Dominicu, Midios a Picolino, byla jsem s nimi spokojená. chtěla bych však udělat změnu v podnožích. Zatím jsem roubovala většinu na Sprinter a něco na... celý příspěvek > |
 |