|
Síran draselný a brambory, 3.5.2018 Stando, kde ste poculy o chelatovej forme draslika?...to je nezmysel. Ved draselne soli su perfektne rozpustne a plne dostupne rastlinam. Aj pri hnojeni na list. Chelaty su dolezite pre prvky nerozpustne pri beznom podnom pH, ako je napr. zelezo. |
 |
Co je to za brouka?, 17.4.2018 Skor je to jed a taky trochu afrodisiakum (ak je ho len trosku). |
 |
|
 |
Automaticke zavlazovanie, 4.4.2018 Niektori to riesia vybudovanim zahradneho jazierka. Iba treba pocitat s tym, ze cerpanim zavlahy z jazierka vyznamne poklesne hladina vody (docerpa sa postupne zo studne). Docerpavanie zo studne moze byt automaticke. Vyhoda je ohriata a spravidla... celý příspěvek > |
 |
Automaticke zavlazovanie, 3.4.2018 7 L/m2 mi pride malo. Radsej vydatne zavlazit do hlbky a menej casto. Ja by som sa priklonil k najmenej 30 L/m2. To je 30 dm3 / 100 dm2, co je 0.3 dm vysky vodneho stlpca, co je ekvivalentne 30 mm zrazky - vydatny dazdik, ziadna zaplava. 7 mm by mi... celý příspěvek > |
 |
Kopřivová jicha, 29.3.2018 radsej zarylujem koprivu alebo ine rastliny a mam to bez smradu |
 |
E.u. strom r. 2018, 22.3.2018 ...obavam sa, ze raz "nejakeho sutaziaceho" odpilia pocas sutaze a bude z toho medzinarodny skandal. Nedal by som ruku do ohna, ze sa to nemoze u nas stat. |
 |
Přikrývání stromků, 1.3.2018 sviece su romantickejsie |
 |
Přikrývání stromků, 27.2.2018 Účinok postrekovania počas mrazov je v teple, ktoré sa uvoľní pri vymŕzaní vody. Je to 330 kJ na jeden liter vody. Vymŕzanie 1 L vody počas 330 sekúnd dáva teplo ekvivalentné 1 kW ohrievaču.
Ak sa spoliehame na teplejšiu vodu, účinok nie je taký... celý příspěvek > |
 |
Přikrývání stromků, 27.2.2018 Ma to zmysel na lyziarskych svahoch. Ale dovod je iny. |
 |
Modrý kal, 13.2.2018 ad Vyslouzil: Bikarbona v malém množství chuť pálenky neovlivní. Do některých lihovin se přidává cíleně.
Neviem, co je to male mnozstvo. Neviem kolko bikarbony by bolo treba na naviazanie medi a ci by taketo mnozstvo neskazilo palenku.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Modrý kal, 13.2.2018 Ad.: Slosar. Vplyvom len kysleho prostredia zrejme nedochadza k ziadnemu uvolnovaniu mednatych kationov z kovu, vzhladom na postavenie medi v elektrochemickom rade... ide o uslachtili kov.
Korozia moze byt ucinkom organickych latok pritomnych v... celý příspěvek > |
 |
Modrý kal, 9.2.2018 Mohlo by to byt nieco take, nejaky vodny kamen v zmesi s medenkou (zasadity uhlicitan mednaty) Skuste odseparovat a pridat ocot, malo by sa to rozpustit na jemne modry roztok. Urcite by som to s tymto modrym nepil. |
 |
Rozbor zeminy -> vhodné hnojení, 23.1.2018 To naozaj? |
 |
Vstup do biologické filtrace, 16.1.2018 Ak to mate tahat von, najlepsie to mat v nejakych vreciach. Napr taky liapor je velmi lahucky material. |
 |
Rajčatový hokus pokus - průběh, 16.1.2018 Milan, chyba este jedno meranie, alebo dva. To je meranie vonku. Povedzme, ked je zamracene ako dnes. Pripadne ked je slniecko a zmerat priame osvetlenie zo slnka (ak to vobec dokaze zmerat). To je totiz svetlo, ktore rastlinky realne dostanu cez... celý příspěvek > |
 |