|
Systémové insekticidy, 28.1.2020 Do sklizně je daleko, nebude v nich prakticky nic. Mrkněte na biosad - publikace - rizika pesticidů (příručka). U přípravků v bezreziduální produkci tam jsou uvedeny nejzazší termíny postřiků. |
 |
Šlechtění jahod, 26.1.2020 Zkoušel jsem měsíční jahody, i klasické že semen běžně koupených. Je to taková milá piplačka, ale jde to. |
 |
|
 |
Rez hrušňová - bio ochrana, 26.1.2020 Jalovce mají mnoho kultivarů - vysoké, nízké, plazivé... Nevíte, co kdo v okolí pěstuje. O nějaké izolační vzdálenosti bych nepřemýšlel, rez tam prostě máte a tečka. Alespoň jeden postřik na zelené poupě a druhý hned po odkvětu bývá dostačujíci.... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 24.1.2020 Nic jsem neponechal náhodě, a i když kořínky z hlíz Covington z Lidlu raší, objednal jsem si 10 hotových sazenic za cca 320 Kč. i s poštovným. Zasílat budou na začátku května. Mají sadbu s bílou, oranžovou a fialovou dužninou. Do vyhledávače si dejte... celý příspěvek > |
 |
Co je to za pokojovky?, 22.1.2020 Já myslel herbicidem kontaminovanou zeminu. Kde jste ji získal? KUKY |
 |
Co je to za pokojovky?, 21.1.2020 Mně to připadá jako bazalka a pachystachys říznuté herbicidem typu stimulátor růstu. |
 |
Melouny 2020, 20.1.2020  Vrátil jsem se na místo činu... Ještě mají Janosik, vodní meloun se žlutou dužninou. Ten jsem nekupoval, páč ho už mám. A samozřejmě běžné u nás melouny. |
 |
Neopadavá popínavka, 19.1.2020 Tahle lonicera je zajímavá, efektní. Mám ji vloni zasazenou |
 |
Melouny 2020, 19.1.2020 Koukal jsem na polské eshopy, a ten neznámý meloun bude pravděpodobně Rosario. |
 |
Bataty, 19.1.2020 Jo, jo nahoru. Koupil jsem ještě jednu hlízu, a tu mám naležato ve vodě. Tu první jsem nakonec rozpůlil a řeznými plochami visí na párátkách ve vodě. Vrcholová půlka už pouští kořínky.
V Lidlu mají odrůdu s oranžovou dužninou z USA Covington. Ptal... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bataty, 19.1.2020 Ta dvě modrá párátka a jedno červené jsou u vrcholů. Tedy na opačné straně je stopka. Na vrcholu je více oček. V Lidlu jsem koupil odrůdu Covington.
|
 |
Melouny 2020, 19.1.2020  Dnes jsem koupil v polském Baumaxu v Hradci Králové tato semena melounu. Kromě běžných odrůd měli ještě nějaký se zelenou slupkou a hnědočervenou dužninou. Nekoupil jsem ho a mobil jsem zapomněl v autě, abych ho vyfotil. Mají tedy mimo jiné i polská... celý příspěvek > |
 |
Selektivní přípravek - obaleč švestkový, vrtule třešňová, 19.1.2020 Nabízí se Spintor. Sice je "neškodný" pro lidi i zvířata, ale pro žádoucí hmyz i roztoče je snad horší než Calypso. Calypso v malém balení není. Já používám podobný Mospilan, který snad není tolik toxický pro včely, i Calypso je na tom hůře. |
 |
Bataty, 6.1.2020 Dva roky jsem batáty nepěstoval. Letos mně to zase popadlo, tak jsem koupil v Lidlu pěknou hlízu. Hlízy bývají chemicky ošetřené proti klíčení. Mají se proto máčet ve vodě, aby se chemie vyplavila. Jak dlouho a za jakých podmínek nikde psáno kloudně... celý příspěvek > |
 |
Je rostlina papriky jedovatá?, 2.1.2020 Tohle mně nikdy nenapadlo! Vždy mně naši poučovali, že nezralá rajčata, rajčatový list, bramborová nať, zelené hlízy brambor, likovité plevele... jsou jedovaté. O paprice nikdy nebyla řeč! Ale vzhledem k tomu, že se plod papriky se dá jíst i nezralý,... celý příspěvek > |
 |