|
Náprava sloupcovité jablone, 18.4.2017 Krásná sloupovky... Díky za foto!☺ |
 |
Merunka - jarní řez, 6.4.2017 Doporučuji shlédnout video od profesionála... Krásné vysvetleno, on řeže ještě víc.
|
 |
|
 |
Náprava sloupcovité jablone, 6.4.2017 Díky za foto, krásné sloupy... Na netu sem ale nikde neviděl jak vypadá starší např 3m sloupovka, jestli se dá do také víšky udržet bez vetveni?Na štítku od tej sloupovky sudruzi pisu, že se má na každém plodonosi zanechat pouze jeden plod nebo bude... celý příspěvek > |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 6.4.2017 Kořenová soustava, byla poměrně velká a docela zachovala, takže teď nastává otázka jestli ji zachovat 4 větve jak zakreslil panHlavaty... estetický asi lepší, nebo první verze... Srezat na ten jeden hadovity terminál podle pana mimmo. |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 6.4.2017 Právě že se mi taky líbí spíše ten čtverák jak píše pan Hlavatý, díval sem se na stromek a podle toho nákresu by vypadal hadovite, na fotce to tak zřejmě není.stromek sem Sadil v sobotu, chtěl sem počkat s řezem na pár názoru od vás... celý příspěvek > |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 5.4.2017  ... |
 |
Náprava sloupcovité jablone, 5.4.2017  Poprosil bych o radu ohledně tvaru sloupcovité jabloňky kterou mi přivezl známí, nejspíš špatné strihanou, rozváděl se tak ji za každou cenu chtěl vykopnout.je asi 3az4roky stara, asi něco přes 2m vysoka a myslím že tam nedodržel ten sloupovity... celý příspěvek > |
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 2.4.2017 Budu se držet toho piramidoveho řezu jak mi zakreslil pan Hlavatý, sem začátečník a nic lepšího mě samotného nenapada... Každopádně vřelé díky za cenné rady pánové. |
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 1.4.2017 Tohle je zajimave podaný způsob vychovneho řezu, při výsadbě sem namíchal kompostu, nejspíš mu to prospělo když nasadil takové výhony.otazka jestli by v budoucnu podle vašeho nákresu utahl 6 kosterních větví a třeba ty spodní nezakrnely? |
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 1.4.2017  ...
|
 |
|
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 1.4.2017  Spodní patro je ve vísce 120cm a horní necelých 150cm. stromek má dostatek mista pro rust.Jestli dobře rozumím, to spodní patro 3 kosterních větví odstraním.Zbyde mě horní patro 3kosterni větve.jakym způsobem zalozim terminál?Přikládám další foto. |
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 1.4.2017 Myslím si že v zahradnictví nechali spodní patro kosterních větví aby stromek lépe chytnul |
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 1.4.2017 Taky by mě zajímalo jak ji správně ostříhat, mám podobné střiženou ryngli z obchodu, já bych odstranil spodní patro kosterních a ve vrchním patře bych tvaroval korunku?
|
 |
Výchovný řez ryngle ontario, 31.3.2017  Zdravim všechny zahrádkáře a prosím o radu výchovného rezu ryngle a kdy nejlépe stříhat ryngle.loni na jare sem ji koupil kde mi ji zastrihli ve vyšším patře na 3 kosterní a nižším též 3kosterni větve na 3pupeny.pres rok vyrazili z každé te kosterní... celý příspěvek > |
 |