|
Příspěvky uživatele - 189.156
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Staré odrůdy od silnic určení, 4.10.2017 No jednou jsem ji v aleji našel. Jeptička se taky k cestám nesázela, má velice atraktivní plody, které, jak by napsal pan Říha, svádějí k mlsání... Dle fotky bych tipoval tu Hvězdnatou, ale může to být třeba i Mulhauptova, to je taková v podstatě... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy od silnic určení, 3.10.2017 Máte to určené správně, nejsem si jistý jen u té Hvězdnaté, možná by to mohla být i Jeptiška...
Ing.Fidla |  |
|  | Esperenova máslovka, 3.10.2017 Esperenova je chuťovka na úrovni Hájenky, nebo Koporečky. O té odolnosti nejsem ale zcela přesvědčen, ona je spíše citlivá na horší podmínky, docela strupatí a může být i špekovitá. Ze Středohoří byla samo špičková, dal bych si j ii tady na Opavsko,... celý příspěvek > |  | Novovyšlachteni križenec Duranzie a Bystrickej, 3.10.2017 No třeba Durancie kryštálový cukor určitě není, její chut mám velmi rád a řeknu vám jedno, pokud by šla od pecky a netrpěla monílií, neměla by v podstatě konkurenci, protože chutově to je špička a na tom se snad shodnem všichni... Jajo neznám, pokud... celý příspěvek > |  | Staré druhy hrušní, 14.9.2017 Vypadá to trochu jako muškatelka turecká, ale klidně to může být zajímavá lokální odrůda. Hrušky hniličky miluju...
Ing. Fidla |  | Co je to za odrudu jablek, 14.9.2017 Inu nedělal bych to složitější než to je. Doba zrání, vzhled plodu, hlavně stopečné části, svědčí pro to že se jedná o klasiku James Grieve..
Ing. Fidla |  | Je toto Wealthy?, 28.8.2017 Bylo by potřeba vyfotit i plody s kalichem, takto těžko říci. Nicméně soudě zralosti(jakkoliv i tak je to brzy) by se mělo jednat spíše o Wealthy než Holovouský. Habitus stromu asi nic nenapoví nakoliv i Wealthy, i malináč ho maj podobně výrazně... celý příspěvek > |  | Procházkova, 27.8.2017 To co považuju za slivoň jež by mohla být totožná s Procházkovou, by mohla být i odrůda Monfortská, je popsána kvalitně v Říhově Českém ovoci. Nevím samozřejmě zda moje Procházkova je totožná s tou od Miloše Vysloužila, ale u té mojí ty znaky docela... celý příspěvek > |  | Skoré hrušky hniličky, 12.7.2017 Inu todle je zajímavé! Opravdu ranná odrůda, u nás na Opavsku je nejranější odrůdou Jakubinka, ale ta bude tak za týden.. Vzhledem k velikosti se jedná asi o nějakou místní odrůdu, odkud vlastně jste? Může se jednat teoreticky o muškatelku malou,... celý příspěvek > |  | Watervlietske mramorované, 19.6.2017 Určitě zajímavá odrůda. Nestrupatí... Chuťově poměrně velice dobrá... Běžná není, ale úplně vzácná taky ne, stále se dá nalézt... S hodnocením moderních pomologií souhlasím. přečtete si jednu a nemusíte číst další... Po literární stránce potom úplný... celý příspěvek > |  |
|  | Puchrovitost 2017, 13.6.2017 Je to vždy o míře napadení, netvrdím že puchrovistost se nemůže jinde vyskytnout, ale nebyl jsem zatím svědkem výraznější redukce plodů u jiných odrůd... Jak tomu bylo u vaší Stanley? Bylo to... celý příspěvek > |  | Puchrovitost 2017, 12.6.2017 Puchrovitost bývá problémem opravdu jen u Domácí švestky, popřípadě odrůd, kteří s ní mají něco společného.. Letos tady na Opavsku je tato nemoc u Domácí švestky naprosto brutální v podstatě odešlo 100 procent plodů, které přežily ti brutální... celý příspěvek > |  | Co je to za rostlinu?, 27.5.2017 Inu česnáček lékařský jak vyšitý, typická plevel to určitě není, je to spíše ekotonální druh takových lehce zastíněných ploch s absencí drnu. Lístky voní po česneku a dají se přidat nasekané do... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 21.5.2017 Myslel jsem to samozřejmě obrazně. Tady u nás se prostě říká, že je vedro jako v Komárně... To klima bude navíc nepochybně v šuranech velice podobné, nakolik je to stále Panonie...
Ing.... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 21.5.2017 Letosní sezona bude co se slivoní týče zdá se dost poučná.- Vzhledem k počasí v době květu se ukážou slabiny mnohých odrůd. Už jsem o tom psal, vychvalovaná odrůdaTop taste zmrzl druhý rok po sobě beze zbytku a určitě pude... Stejně dopadla Wazonova... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|