|
Sázení brambor ještě v červnu?, 17.6.2016 Ty letošní nevyrostou! Zkoušel jsem to! Jedině loňské, ty porostou. |
 |
Cesnek mi nejde jako babicce, 11.6.2016 pro xx160.173 u nás v podstate uz měsic nesprchlo -
a to je kde?.Tady také nesprchlo.-viz uživ.nastavení |
 |
|
 |
Mala brokolice kvete, 11.6.2016 Brokolici se mi daří lépe na podzim, asi na ně bylo už dost teplo. Převážně br. Vitamina měla malé růžice a brzo vybíhala do květu.
|
 |
Jak urychlit rozklad drnů?, 9.6.2016 Hlavně každou žížalku tam přihodit.Já je také přihazuji, pomáhají zpracovat v kompostovku. |
 |
Uskladnění cibule a brambor vedle sebe, 3.6.2016 Záleží jaký je sklep. Bohužel, mám malý sklep, tudíž skladuji jablka i brambory, kořenovou zeleninu ve stejném sklepě. Brambory i zeleninu přikrývám. Když jsem nepřikrýval tak jablka byla,,cítit" sklepem. Navíc jablka,,vydechují" etylén což, vadí... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje?, 2.6.2016 Ze snímku nepoznám jestli je to Gingo biloba-česky Jinan dvoulaločný, není listnáč ale kupodivu jehličnan. |
 |
Kampak jste se slimaci letos podeli?, 31.5.2016 Bez slimáků se obejdu!!! |
 |
Staré VP - jak je dát do pořádku?, 26.5.2016 Mám dvě VP meruňky 28let a ta jedna vypadá skoro podobně a stále rodí nejvice ze všech 3ks VP. Tak stále ji děkuji za bohatou úrodu a ona rodí pořád. Nechávám ji dožít. I letos cosi urodí, navzdory mrazíkům. A to jsem před lety nad ní udělal... celý příspěvek > |
 |
Co je to za ořešák?, 19.5.2016 Proč se ptáte zde? Měl jste se zeptat majitele zahradnictví. Já si myslím, že se asi jedná o ořešák s červenými jádry ořechů.Třeba chtěl být majitel zahradnictví zajímavavější. Byl ten ořešák roubovaný nebo semenáč? |
 |
Vajíčka nějakého hmyzu?, 14.5.2016 Doposud nikdo neodpověděl, ani já taky neodpovím. Že by slimák, hlemýžď v tuto roční dobu a v takovém množství??? Pavoučí vejce to také asi nebudou. Doufám, že se tu najdou znalci co by mohli identifikovat!!! Hlavně, aby dotaz nezapadl. |
 |
|
 |
Prumer otvoru pro kapkovou zavlahu, 9.5.2016 Také i mne to zajímá. Při výšce 1,5m (dno nádrže?) to asi bude malá nepatrná dírečka, asi jako píchnutí špendlíkem, aby se záhon nepřemokřil! Poraďte!
|
 |
Namocenie semien do vody pred vysadbou, 4.5.2016 Namočením zjistíte max. klíčivost semen. |
 |
Pestovali jste okru?, 4.5.2016 Nevím co je okra? |
 |
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 2.5.2016 Dočkej času jako husa klasu! Uvidíme za měsíc, pořípadě v červenci při sklizni. Moje meruňky nepostihl asi ani tolik mráz jako monilia laxa. |
 |
Moniliu nebo namrznutí?, 2.5.2016 Tak jsem se na to o víkendu podíval, podle vzhledu to bude asi monília.
Kdyby větvičky byly namrznuté, bylo by to asi více a stejnoměrně postižené. Nikdy jsem moniliu neměl.(Taky jsem nikdy nestříkal) Nejvíce mám postiženou 10-ti letou VP... celý příspěvek > |
 |