|
Škůdci a choroby na hrušních, 23.4.2017  Dnes jsem stejné hnědé fleky a suché okraje listů našel i u dalších hrušní. Ten postřik mě taky napadl, stříkal jsem před Velikonocemi Talent + Calypso + Silwet Star. Myslíte, že tato kombinace mohla způsobit takovou paseku? Na jabloních, které jsem... celý příspěvek > |
 |
Mráz, 22.4.2017  Zdravím, do sadu jsem se ještě nedostal, ne kvůli sněhu, ale není čas:)
Ale vyfotil jsem zničené kiwi na zahradě za domem v kontrastu s mrazem nepostiženou Mišpulí. |
 |
|
 |
Škůdci a choroby na hrušních, 22.4.2017 Ano s malým poškozením listů počítám, při invazi mšic postříkám až navečer 1% roztokem Sulky. |
 |
Kvitnú jablone, 22.4.2017  Dobrý den, všechny stromy na drátěnce byly vysazeny v roce 1995. Na druhé fotce jsou dvě Ontaria na M4, na třetí pak Melodie také na M4. Přidávám ještě fotku Idaredu na M9 a Karmíny na J-TE-H z roku 2015. Palmetu stříhá většinou mamka, vyřídím... celý příspěvek > |
 |
Škůdci a choroby na hrušních, 20.4.2017  Dobrý den,
teprve hrušně dokvétají a vyrašily mladé listy a jako každý rok začínám boj o jejich zdraví.
Na první fotce je Dicolor na druhé Williams červená s poškozenými listy od Hálčivce nebo Vlnovníka. Mám Sulku, Nissorun a Sunmite. Čím a... celý příspěvek > |
 |
Hrušen první řez, 8.4.2017 Stromek máte u domu, takže budete asi moci pravidelně zalévat. I tak bych ale kosterní větve ještě zkrátil na 3 očka. A ten terminál samozřejmě taky zkrátit. |
 |
Doba postřiku proti pilatce, 1.4.2017 Při myších ouškách se stříká proti přezimujícím škůdcům, při dokvétání proti pilatce. |
 |
Jak zajistit opylení u mandloně?, 1.4.2017  Máme v sadě mandloň neznámé odrůdy. Každý rok nádherně kvete, letos rozkvetla 28.3. Ale madlí jsme zatím sklidili nejvíce tak kýblík. Skořápka je poměrně tvrdá ne korkovitá, plod sladký. Neporadíte, o jakou odrůdu by mohlo jít? Chci do koruny... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání 2017 M+B, 1.4.2017  Kyjovsko - Bergeron včera jen pár květů to dnes rozjel naplno. VP už pomalu začínají rozkvětat taky. Zítra ráno stříknu Talentem, pokud si dá vítr pauzu. |
 |
Bujný výhon u málo rostoucích vřeten, 26.3.2017  Gabrovská je na mirobalánu, zasazena podzim 2013. Přidávám fotky z loňska. |
 |
|
 |
Kralovna Viktorie - kde sehnat, 25.3.2017 To záleží, jak který stromek zapěstujete. Viktorii si kdysi objednal otec od Starkla a já ji zatím v sadu toleruji. Ale chuťově mi nepasuje, plody kosí monilie...
Růstem mi připomíná Althanovu. |
 |
Bujný výhon u málo rostoucích vřeten, 24.3.2017 A abych nezapomněl, podobně jako u jabloní, velmi bujný výhon vyrazil i u slabě rostoucí Gabrovské. Nevím, zda se snažit z něj udělat kosterní větev nebo opět terminál. Pak se ale obávám, že původní kosterní větve neporostou už vůbec... |
 |
Bujný výhon u málo rostoucích vřeten, 24.3.2017  Stejně se mi chová i další mladší Admirál, vysazený na podzim 2015. Stromky nemají skoro žádné přírustky až na ten jeden výhon. Proč se tak chovají? |
 |
Vydrží kvas ze sladu?, 15.3.2017 Kde není žalobce není soudce... |
 |
Prosvětlovací řez starých meruněk, 15.3.2017 Pravda, podle té fotky to tak vypadá, ale ve skutečnosti jsou na některých stromech větve rostoucí do koruny nebo stínící jiným větvím.
Mám to v plánu dělat v květnu/začátkem června. Krom prosvětlení koruny bych chtěl spolu s kvalitním pohnojením... celý příspěvek > |
 |