|
Částečná samosprašnost- Čačanská rodná, 1.3.2024 Zdravím.Koupil jsem stromek Čačanské rodné a dočetl jsem se, že je částečně samosprašná.Některé eshopy s ovocnými stromky uvádí, že je samosprašná.Ale asi bude jen částečně samosprašná.Chci se zeptat bude mi i tak stromek plodit nebo je nutný... celý příspěvek > |
 |
Řez meruňky, 11.4.2017  Velkopavlovická |
 |
|
 |
Řez meruňky, 11.4.2017  Harlayne |
 |
Řez meruňky, 11.4.2017  Prosím o radu někoho kdo se vyzná jak provést střih asi dvouleté meruňky.Jde o odrůdu Pinckot.Podnož by měla být zelená ryngle.Načetl jsem si, že by se měly stříhat až v době květu.Ještě bych poprosil o radu jak zastřihnout asi tříleté stromky... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu zakoupit, 1.3.2017 Děkuji za velice zajímavé a hodnotné informace.V tom případě objednám rovnou obě dvě odrůdy.Vyhlídnul sem si Rozelu na podnoži M25 a Admirál na MM111.Tak snad ten střih nějak ukočíruju.První léta se bude stejně dělat jen výchový řez. a pak se... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu zakoupit, 1.3.2017 Děkuji za radu.Spíš zakoupím tu Rozelu i když mě láká skvělá skladovatelnost Admirálu.Pořádně bych nevěděl jak to stříhat tak zvolím radši Rozelu.Jakou podnož doporučeje do suché půdy? Uvažoval sem o nějaké středně vzrůstné M26 nebo M7 nebo klidně i... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu zakoupit, 1.3.2017 Dobrý den.Prosím o radu jakou odrůdu jabloně zakoupit.Rozhoduji se mezi Rozelou a Admirálem.Pozemek mám u lesa 450 m.n.m.Půda je dosti suchá.Plodí obě odrůdy na krátkém dřevě?Jsem začátečník a nevím jak se řeže třeba takový Rubín, tak bych raději... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 17.11.2016 Tak jsem zapátral a nejspíše se jedná o Malinové holovouské.Jen mi ani trochu nehraje ta výrazná malinová příchuť.Tu jsem nezaznamenal ani v náznacích ta tam prostě není.Ale třeba to někdo zde má stejně. |
 |
Určení jablka dle fota, 17.11.2016 Děkuji za reakci a ano máte pravdu skutečně rachtají. |
 |
Určení jablka dle fota, 16.11.2016  Dostal sem bedničku jablek neznáme odrůdy.Říkáme jim pupíkáče díky žabernatému výběžku.Mají takovou jemnou, mírně aromatickou chut.Připojuji foto děkuji všem za určení. |
 |
|
 |
Určení jablka dle fota, 16.11.2016 Děkuji za určení skutečně je to Boskoopské projel sem si fotky na internetu a vzhled souhlasí. |
 |
Určení jablka dle fota, 7.11.2016  Pozná někdo tuto odrůdu? To jsou nejspíše koženáče, že? |
 |
Jakou odrůdu zakoupit, 22.9.2016 Rád bych zakoupil stromek třešně.Samosprašnou odrůdu a nejlépe chrupku.Kterou mám zvolit? Máte nějaké tipy na kvalitní samosprašnou třešeň? Poloha 450 m.n.m., pozemek je u lesa, půda nic moc.Která odrůda by byla nejlepší? Díky za tipy. |
 |
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 9.4.2016  Zkouším si také ze zvědavosti vypěstovat semenáčky (konkrétně odrůdy Rubín a Gala -jadérka prošly stratifikací v ledničce).Buď je v budoucnu použiji jako podnože pro roubování nebo nebo je nechám jak jsou uvidím.Nedávno začaly klíčit tak jsem je... celý příspěvek > |
 |
Auksis, 6.10.2015 Má někdo z Vás zkušenosti s odrůdou Auksis? Nakonec jsem neodolal a objednal si ji ze Slovenska i přes vysoké poštovné.Prý jde o nejchutnější litevskou odrůdu jabloní pocházející z křížení odrůd Mc Intosh x Grávštýnské.Odrůda je odolná vůči chorobám... celý příspěvek > |
 |