|
Červení drobní škodcovia na čerešňach, čo to je?, 6.5.2018 to červené sú nektáriá. je to prirodzená ochrana stromu. strom cez nektáriá produkuje nektár, a tak napr. mravce nenosia vošky na strom, ale sa iba nažerú toho nektáru a je to. je to obrana stromu proti napadnutiu škodcami. ovca ostane celá aj vlk... celý příspěvek > |
 |
Ako ju ostrihať? 2, 10.4.2018  foto 2 |
 |
|
 |
Ako ju ostrihať? 2, 10.4.2018  Prosím poraďte ako by som mal ostrihať túto čerešňu. Na podpník vtáčnice boli zaštepené 2 konáriky. Oba sa ujali ale pán ktorému som to štepil jeden ujatý konár odstrihol. Urobil to dosť nešťastne a strom začal hniť. Tvorí sa tam kalus ale je to dosť... celý příspěvek > |
 |
Goldrich meruňka, 3.4.2018 keď čítam túto diskusiu, tak mi je až do plaču. už 8 rokov máme na záhrade 2 krásne veľké stromy marhule odrody goldrich. každý rok bohato zakvitnú, vytvoria sa plody o veľkosti 1€ mince a potom po mrazíku -1°C všetko opadá. za celé tie roky,... celý příspěvek > |
 |
Vrublovanie do razstepu, 3.4.2018 ja jablone vrúbľujem do rázštepu stále. ujateľnosť 100%. dnes som vyskúšal hrušky malo by to byť rovnaké. vrúbľovanie do rázštepu je rýchle a jednoduché. ešte sa mi nestalo aby sa mi vrúbeľ neujal |
 |
Zamrznutý koreňový bal, 24.3.2018 Minulého roku som si z kôstok vypestoval ovocné stromčeky. Na zimu som ich dal do skleníka (boli v kvetináčoch), ale teraz som ich išiel vysadiť už normálne von na záhradu a hlina bola uplne zmrznutá. Prežijú to stromčeky alebo je to ich koniec? Keď... celý příspěvek > |
 |
Laketnačka, 26.2.2018 to asi hej |
 |
Laketnačka, 24.2.2018 Laketnačka nie je žiadna konkrétna odroda. Tento výraz používa pán profesor Hričovský. Laketnačka je vlastne akákoľvek odroda hrušky, z ktorej vám po odhryznutí tečie šava až po lakeť. |
 |
Ako ju ostrihať?, 27.1.2018 Ďakujem za odpovede. |
 |
Ako ju ostrihať?, 27.1.2018  Už skôr som sem pridával moju čerešňu, ktorú som si sám naočkoval na vtáčnicu a pýtal som sa aký je problém, že za 3 roky vyrástla len asi o 10 cm. Minulého roku (2017) sa trošku lepšie chytila a vyrástla za jedno leto asi o 20 cm. Ale teraz v jari... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Airlayerying, 5.12.2017 môj starý otec to robil, pamätám si nato, ale neviem či to bolo účinné. ale videl som priviazane plastové fľaše s hlinou na konároch. ak by to fungovalo tak to je celkom dobré si myslím. niekto kto neviem štepiť stromy, tak s tym by nemusel mať... celý příspěvek > |
 |
Veľkosť stromu, 22.11.2017 zabudol som uviesť,, že teraz majú 3m na výšku |
 |
Veľkosť stromu, 22.11.2017 Dobrý deň, chcem sa vás pýtať. Mám dve marhule odrody Goldrich na podpníku myrobalán. Mám ich 5 rokov a každý rok vyrástli aj viac ako o meter, ale tohot roku to bolo už asi len 10 cm. A chcem sa opýtať do akej výšky a šírky rastú marhule na podpníku... celý příspěvek > |
 |
Prosím o určenie rastliny, 17.11.2017  . |
 |
Prosím o určenie rastliny, 17.11.2017  Moja mama si pred 15 rokmi priniesla z dovolenky v Chorvátsku semienka jedného stromu alebo kríku. Zasadila ich a vyrástla jej rastlina, ktorú máme doma už niekoľko rokov, ale doteraz nevieme čo to je. Vedeli by ste poradiť? Máme ju zasadenú v... celý příspěvek > |
 |