|
Armida, 29.12.2016 Přeji krásný nový rok a hodně sladkých plodů Armidy |
|
Očko, nebo roub, 3.11.2016 Zadavatel píše o jabloni - ne o révě. Tohle se nepatří!!! |
|
|
|
Očko, nebo roub, 2.11.2016 Jestli se nepletu, tak se běžně prodávají jen očkovance. Roubování by se profesionálům neoplatilo.
Roubují jen amatéři - tedy my |
|
Hrušně na semenáči, 25.10.2016 To záleží co budete roubovat. Pokud Konferenci, Karinu atd.. 4 metry bude až, až. Ale pokud to bude nějaká bujně rostoucí odrůda, i těch 5m nemusí být moc.
|
|
Výměna odrůdy, 17.10.2016 Ano, u staršího dřeva je riziko napadení houbou, ale u kmínku 3 cm bych strach neměl. Dejte na rady pana Vysloužila. Roubujte 14 dní po odkvětu jabloní, rány ošetřete Tervanolem S a nemáte se čeho bát. |
|
Výměna odrůdy, 17.10.2016 Klidně roubujte. Také to tak dělám :) Úskalí? Žádné. |
|
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 15.10.2016 Asi by nebylo od věcí odrůdu pro budoucí generace zachránit - naroubovat. Pokud nemáte možnost klidně se ozvete na pavelx(zavináč)tiscali.cz Udělám vám sazenici. |
|
Letní řez jabloní, 23.8.2016 Jak vidím, pán „V“ nerad experimentuje. Musím mu dat za pravdu. Podle všech možných sadařských doporučení nic nezkazíte, když poslechnete jeho rady. Ale pokud chcete v příštím roce mít úrodu, musíte experimentovat. Strom po takovém zákroku, jak... celý příspěvek > |
|
Letní řez jabloní, 22.8.2016 Je na to sice trochu pozdě, ale pokud se jedná o starší jabloň ještě bych to provedl. Důležité je, aby strom byl stále v růstu – přirůstaly nové terminální listy.
Pravda je ale taková, že pouhým střihem moc květních pupenu nepřibude. Doporučuji vám... celý příspěvek > |
|
Plastový kompostér a žížaly, 21.8.2016 Kaliforňanky nejsou schopné žít v zemi podobně jako žížala hnojní. Žijí jen v tlejícím kompostu, listí a hnoji. V zemí uhynou. Nemají k tomu přizpůsobený trávicí systém - na rozdíl od naších žížal obecných.
|
|
|
|
Ako ošetriť poškodené konáre - okusané hydinou, 20.8.2016 Já osobně jsem ho koupil v Polsku. Dejte do google "e-sadownictwo.sklep". Pak do jejích vyhledávače " Tervanol S". Mají ho bezkonkurenčně nejlevněji. Eventuálně mi napište na email.
|
|
Ako ošetriť poškodené konáre - okusané hydinou, 17.8.2016 Na doporučení místního guru pana Vysloužila jsem si koupi k tomuto účelu asi nejdražší balzám na našem trhu - Tervanol S – Wundbalsam. Rozhodně investice nelituji a dneska bych již do jiného nešel. Je prostě nej!!!
1) Krásně voní
2) Lze jej... celý příspěvek > |
|
Štepenie v auguste / srpne, 13.8.2016 Ano, letorosty, které mají dobře vyzrálé očka. |
|
Plastový kompostér a žížaly, 12.8.2016 Pokud zakopete kompostér alespoň 50 cm do země, nemusíte nikam žížaly přemisťovat k přezimování. Jde o to aby nepromrzla celá populace. Červy se na jaře velmi rychle rozmnoží a do podzimu je jich zase dostatek.
Druhá otázka je efektivnost.... celý příspěvek > |
|
Letní jablka dozrávají, 7.8.2016 Tak pánové na 99,99% Červaný Astrachan.
všem díky za tipy. |
|