|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 6.6.2017 Jednou jsem na keři nechal všech 90 hroznů abych si ověřil, jestli je to přínosné, či ne. Všechny dozrály a v principu bych mohl být spokojený. Ale réví urostlo slabé a keř div, že neodešel v zimě. Vzpamatovával se z toho dva roky. Jinými slovy ne... celý příspěvek > |
|
Zmrzla nebo ještě po raší?, 5.6.2017 Pokud je to roubovaná sazenice, tak mám obavy, že podnož přežila a tlačí nahoru šťávy, ale ušlechtilá část je po smrti.
Pokud je to pravokořenná sazenice, měla by odrazit od kořenů... Ale i na to je již dost pozdě. |
|
|
|
Závěs, kolik oček?, 27.4.2017 Podstatná informace je, ne jak dlouhý urostl loni letorost, ale jak silný. Pokud dostatečně silný, je možné jej ponechat celý a nechat jen to očko, kde chci pokračovat v růstu. Pokud byl letorost slabý, ustřihnou u země a vypěstovat nový. Nic tím... celý příspěvek > |
|
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 26.4.2017 Obávám se, že s touto sestavou nic kvalitního z ovoce nevypálíte. Kolona je konstruována na pálení čistého cukrového kvasu. Poláci, jak jsem četl na jejich fórech, cukrový kvas před pálením ještě čistí a filtruji aby výsledný produkt byl použitelný.... celý příspěvek > |
|
Kanadské borůvky - hnojení slepičáky, 21.4.2017 Tomu říkám fundovaná odpověď. Stačí změřit a jakékoli další dohadovaní je zbytečné.
Díky |
|
Podzimní termín výsadby broskvoní, 9.4.2017 „Mně letos přes zimu vymrzla většina květních pupenů“
Pane Vysloužile, píšete, že vám vymrzla většina květních pupenů. Kolik jste měl v letošní zimě max. mrazu. U nás bylo -27. Květní pupeny u broskví vymrzly všechny. Vy píšete, že vám něco... celý příspěvek > |
|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 8.4.2017 Tohle je nejjednodušší způsob zakořeňování. Dělal jsem kde co včetně zahřívání a zakořeňování ve skleníku. Ale černá folie je bezkonkurečně nejlepší. Stačí zapíchnout řízky do dobře prokypřené a pohnojené zeminy a jednou za 14 dnů podlít. Navíc pod... celý příspěvek > |
|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 8.4.2017 Solaris a C. Cortis mi vymrznul. |
|
Baltica - Hasanskij sladki, 7.4.2017 Balticu mám pátým rokem. Zvláštní je, že z tři původně koupených sazeniček jedna z nich má větší bobule a jak se zdá i je trochu plodnější než zbylé. Víno s ní nedělám, vzhledem k poloze pěstování 400 mnm mrk., ale burčák je s ní slušný. Vinaři... celý příspěvek > |
|
Jak namnožit vinnou révu?, 3.4.2017 Moje zkušenost je taková, že lépe se zakořeňuje zapíchnuté do země koncem února. Ale i teď to ještě jde.
Kolem řízků je potřeba udržovat zeminu bez plevele aby se lépe prohřívala. Na zimu zasypat zeminou a na příští jaro zastřihnou na jedno očko... celý příspěvek > |
|
|
|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 3.4.2017 Baltica - modré
Adalmiina - bílé
Einset Seedless - růžové
Kristaly - bílé
Iza Zaliwska - bílé
Viktoria - růžové
Nikdy jsem ničim nestříkal |
|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 3.4.2017 Bydlím v nejnižším bodě Nýdku. Tuto zimu jsme měli -27
Přezimovaly všechny. Uvidíme až začnou kvést. |
|
Jakou odrůdu révy do 500m n.m, 3.4.2017 Bydlím sice jen v 400 mnm, ale všude kolem jsou hory. Navíc pozemek mám v mrazové kotlině. Caberne C, Solaris mi vymrzl. U mě se osvědčily tyto odrůdy:
Baltica – modrá, moštová, výborná i na konzum
Adalmiina – bílá moštová
Jubilejnyj Novgoroda... celý příspěvek > |
|
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 3.4.2017 S révou jsem začínal před sedmi léty. Udělal jsem si sazeničky z asi 50 drůd. První roky mi přezimovalo skoro všechno. Druhou zimu to bylo horší. Od té doby mám:
Marquette
Baltica
Adalmina
Jubilejnyj Novgoroda
La Crescent
Einset... celý příspěvek > |
|
Jabloň koštela těšínská, 25.3.2017 Koštelu – Kosztelu mám. Je to stará polská, podzimní, žlutá, sladká, nenáročná, zdravá odrůda. V Polsku je velmi oblíbená a rozšířená. Ale o „Těšínské Košteli jsem neslyšel. Míním ale, že je to jedno a totéž. |
|