|
Filtracni set pro jezirko 100m3, bez ryb, 28.1.2016 som natrafil na dve znacky s podobnym nazvom
Oase
Oasis
Ide o dve firmy? Ako je to s kvalitou? |
 |
Dřevo do destilátu, 26.1.2016 a susene slivky aj s kvostkami ste nikto nekusil? |
 |
|
 |
Rostlinka do jezírka, 21.1.2016 Chcem nieco vymysliet, ako vyriesit hnojenie lekien a pritom minimalizovat zamorenie vody zivinami z hnojiva. Skusal som rohovinu, kompost. Boli prikryte pieskom, ktory by mal izolovat tieto ziviny. Navrch som dal aj trosku bentonitu, v druhom roku... celý příspěvek > |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 21.1.2016 Su drahsie ako stavebne. pretoze sa vyrabaju v mensom objeme. A to niekolko radov. |
 |
Řez meruňky, 20.1.2016 Strom pri plote ma velku jednu vyhodu. Nemusite susedov ponukat s ovocim z vasej zahradky. Staci mu povedat, nech si naobera sam zo svojej strany. |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 19.1.2016 Skuste google: mineralna vlna + zelene strechy, alebo mineralna vlna + hydroponia a dopatrate sa urcite k niecomu |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 18.1.2016 OK, jedna nula pre vas. Ale ak by boli semiacka vo vode, tak by mozno ani nezhnili, ale islo by o hydroponne pestovanie. Co sa tyka schnutia mokrej vaty a suvis s velkostou porov, ide o kapilarny efekt, co suvisi s povrchovym napatim vody. |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 18.1.2016 Tiez pouzivam agro vatu na klicenie semien. Co sa tyka vzdusnosti... Ked je sucha je vzdusna, ale za mokreho stavu je to voda, bez akejkolvek vzdusnosti. Preto hovorit o vzdusnosti je trochu zavadzajuce. |
 |
Ultrazvuková čistička, 18.1.2016 Co sa tyka tlmenia zvuku plastom treba vyskusat... Ja som vrecka neskusal, ale skusal som ultrazvukovat v plastovej nadobe. To sice nie je to iste, ako tenke plastove vrecko, ale rozdiel od napr. sklennej nadoby bol diametralny.
Co sa tyka... celý příspěvek > |
 |
Pozinkovaný sud na víno?, 12.1.2016 PET je skratka polyetylen tereftalatu. Polyetylen je uplne iny polymer s inymi vlastnostami. Preto sa k PET nema vyznam vyjadrovat, co sa tyka Standovej poznamky.
Ak by etanol v kvase, vine a co ja viem v com este rozpustal polyetylen alebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozinkovaný sud na víno?, 12.1.2016 zinok chrani sud pred koroziou, takze sud vam vydrzi. Zial vino sa pravdepodobne znehodnoti. |
 |
Jak zlepšit těžkou půdu?, 8.1.2016 Pochopitelne tam asi nastala nejaka zmena, oproti predoslemu stavu. Ak to bola predtym tuha ilova hlina, tak sa tam zizaly nehrnuli. Po tom, co su v tom piliny a kora a cele to pomaly tlie, tak sa tam da ocakavat viac zizal. Bezne sa v vo vrstve v... celý příspěvek > |
 |
Problém se zelím, 8.1.2016 Moze to byt aj sezonou - kvalita zeli. Niekde som cital, ze zle kvasenie je aj vtedy ak je male mnozstvo mineralov. Mnohym pomohlo pridanie mineralnej vody. Ma niekto skusenosti s pridanim mineralov, ako sa to bezne robi pri vyrobe, kvaseni vina?
|
 |
Pařeniště bez hnoje, 8.1.2016 Ja to mam tak, ze su drevene stlpky podlozene tehlou a priviazane k ocelovym stlpkom, ktore su zatlcene do zeme. |
 |
Polievanie paradajok, 7.1.2016 Tieto parady vypadaju jednoducho, kym nevyskusate nieco lepsie. Ja som tento rok vyskusal nasledovne:
1. Paradajky som zasadil do hlbky asi 40 cm. Boli dost vytiahnute, tak to nebol problem. V 40 cm tak lahko nevyschne.
2. Medzi dva rady som... celý příspěvek > |
 |