|
Biele flaky na listoch paradajok, 19.5.2009 totéž u nás. 16. 5. jsem zasadila rajské večer, druhý den v neděli bylo parno jako v létě a další den koukáme a na téměř všech rajských na spodních listech bílé jakoby vyšisované fleky a slabší rostliny zbělaly celé. Ještě jsem to nezažila, mohlo je... celý příspěvek > |
 |
ibišek přesazování, 3.7.2008 hurááá už má 2 poupata, vydržela jsem opravdu nestříhat, a má ho tam nejdřív jedno a teĎ vidím druhé, na jedné větvičce až na špičce, na ostatních nic :-) ale i tak jsem ráda. |
 |
|
 |
plzák španělský - běh na dlouhou trať, 10.6.2008 chápu vás zvláště po dešti je jich "úroda". já kupuji Vanish a opatrně obsypu okolo aby se nedotýkal rostlin zvláště jedlých. je to zdlouhavé. musela jsem většinu salátů vyrvat protože v nich vyloženě bydlili a tak jsem jich nechala jen... celý příspěvek > |
 |
Co to může být, 10.6.2008 prosím o radu, ve skleníku máme krásné tedy dosud krásné hadovky, ale najednou /v těch vedrech/ začly vadnout a posléze zcela zhnědly a uschly u všech rostlin špičky. čím to je? je to suché a úplně hnědé a tvrdší. ostatní části rostlin jsou v... celý příspěvek > |
 |
pachira - prosím o rady, 12.5.2008 jinak ji přesazuji do normální koupeného substrátu pro pokojové květiny a roste skvěle. |
 |
pachira - prosím o rady, 12.5.2008 pachira má sice velmi ráda vzdušnou vlhkost, ale ne rosení. Když je hodně teplo tak z velké výšky aby na rostlinu nepadaly přímo kapky. Mám ji u okna na jih a každý rok přesazuji je krásná. zalévám tak 1x týdně opatrně na substrát. nesmí vyschnout... celý příspěvek > |
 |
Papriky - výsadba, 2.5.2008 nevím jestli to chápu dobře, pokud sázím do skleníku papriky a ještě nemají nasazené květy i tak musím ty první nebo ten jeden??? první vyštípnout? babi vysadila do skleníku již obalenou papriku květy, má vyštípat všechny nebo jen některé? |
 |
Propaření zeminy, 30.4.2008 no to jsou rady pro zemědělce já dám pytel s koupenou zeminou prostě na sluníčko a propaří se sám. když slunce nesvítí tak na radiátor. když nesvítí slunce a netopíme tak na to kašlu a roste mi vše pěkně. nic se nemá přehánět. |
 |
ibišek přesazování, 30.4.2008 díky zkusím to vydržet nestříhat ale jestli do podzimu nezačne kvést, oštěchtam ho za trest až u země |
 |
pachira, 29.4.2008 jednou jsem to zkoušela - výhonek, který trčel a kazil tvar /měl asi dva lístky/ jsem ustřihla a dala do vody, za čas pustil kořínky. zkuste to taky, přeji mnoho úspěchů. |
 |
|
 |
ibišek přesazování, 23.4.2008 mám na okně ibišek už 2 roky a tak 2x do roka ho zastřihuji, přesazuji 1x ročně, zalévám, občas pohnojím a přesto ne a nekvete. slyšela jsem, že mají rádi spíše menší květník, je tedy možné že má "moc" místa? |
 |