|
Nemoc?, 17.3.2013 Teplem od rádiátoru to opravdu není mám teplý byt takže v místnosti kde mám orchideje je neustále zhruba 20 stupňu bez zapnutého topení a to po celou zimu. Ostatním orchidejím, které mám v té samé místnosti na tom samém okně se daří skvěle. Neustále... celý příspěvek > |
 |
Nemoc?, 3.3.2013  Tady ještě jedna fotka |
 |
|
 |
Nemoc?, 3.3.2013  Mám phalaenopsis, který již několikrát kvetl, kořeny má krásně bohaté a zelené, ale v poslední době pozoruji změny, které se mi nelíbí a mám obavy z nějaké houbové choroby. Objevilo se to na okrajích jednoho listu a nezdá se mi taky rostlinky těsně... celý příspěvek > |
 |
Dendrobium nobile - pěstování, 3.3.2013 Dobrý den potřebovala bych radu. Mám dendrobium nobile. Poté co odkvetlo listy na stoncích opadaly tak, že zůstaly jen pahýly. Podruhé mi již nevykvetlo jen vyrašilo pár nových rostlinek s kořínky v různých výškách stonku. Nevím jestli rostlinky... celý příspěvek > |
 |
Červci, 2.1.2013 Na orchideji se mi objevili červci. Mám na to doma mospilan 20sp ale v návodu je popsaná koncentrace na zeleninu, jabloň nebo jádroviny.Potřebovala bych vědět podle čeho ho mám naředit, abych orchidejí neuškodila. Děkuji za rady |
 |
Praskají listy, 24.11.2012 je to malou vzdušnou vlhkostí. listy nejsou pružné a prasknou v nejslabším místě - ve středu |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 1.11.2012  A tady další |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 1.11.2012  A tady několik mých orchidejí |
 |
Díry v listech orchideje, 12.10.2012 Ta prasklina je podle mě z nedostatku vlhkosti ve vzduchu. Stačí polozit květináč s orchidejí na mističku s keramzitem a do misky nalít trochu vody a ta se bude samovolně odpařovat. |
 |
Druh orchideje, 28.9.2012  Dobrý den chtěla bych se zeptat o jaký druh orchideje jde... Koupila jsem ji pod názvem "orchidej" |
 |
|
 |
Co mi to roste na orchideji?, 19.7.2012 Mělo by se jednat o novou rostlinu. Nechává se růst na stvolu a jak má minimálně 3 kořeny, odstřihne se a zasadí. |
 |
"gumovatění" listů, 29.5.2012 Pokud orchideji zgumovati listy, znamena to, ze je bud prelita a uhnily ji koreny nebo je vysusena. Zalevani 1x za 14 dni... no nevim Neda se to takto rict, kazdy ma jine podminky a v zime i lete je to jine. Ja treba pres leto zalevam co 3-4 dny... |
 |
Houby v substrátu, 4.5.2012 Dobrý den,
chtěla bych se zaptat na jednu věc. Koupila jsem si orchidej phalaenopsis a po několika málo týdnech v substrátu začaly růst nějaké bílé houby. Chtěla bych vědět jestli je to pro orchidejku problém, jestli by jinebylo lepší přesadit do... celý příspěvek > |
 |
Sazenice na phalaenopsis, 28.4.2012 Dobrý den, mi to dělá taky... |
 |
Pochlubte se jak vám kvetou Orchideje, 25.4.2012 Ta je naprosto úžasná... |
 |