|
Příspěvky uživatele - 153.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kočka ničí mou práci, 19.6.2008 To se mi stávalo taky. Myslela jsem, že budu střílet... Byl to pořád jeden stejný květináč.
Asi po měsíci jsem zjistila, že tam byly žížaly a kočka je chytala.
Žížaly byly odstraněny a kočka si květináče přestala všímat. |  | Zakrské ovocné stromy, 19.6.2008 Dobrý den,
budu si zakládat zahradu a chtěla bych i nějaké ovoce. Budu se přiklánět k zakrslým formám.
Jsem naprostý začátečník a tak bych se ráda zeptala, zda se zakrslé formy dají někde koupit nebo zakrslou formu třešně nebo hrušky si vypěstuji... celý příspěvek > |  |
|  | ořech shazuje plody, 11.6.2008 Se mi zdá, že naše ořechy mají letos nasazeno tolik plodů jako snad ještě nikdy. V posledních dnech taky pozoruji na zemi opadané malé plody, ale i přesto jich na stromě zůstává plno, tak mě to nijak neznepokojuje. |  | Prořezání starých třešní, 11.6.2008 Nevím jestli je vhodné zmlazovat třešeň, prý to nemají moc rády.
Párkrát jsem uřezal z třešně velkou větev v době, kdy byly zralé třešně. Jednak je to prý snad u třešní nejvhodnější doba a navíc třešně z uřezané větve v pohodě oberete na zemi. |  | Magnolie - problém s růstem, 11.6.2008 Nevím jestli je to rada pro vaši magnolii, ale protože se všeobecně tvrdí, že magnolie chce kyselou půdu, tak magnolii přikyseluji síranem amonným a kolem ní sypu jehličí z lesa. |  | Rozlámání kamene - trhací prášek?, 5.6.2008 Já bych ho chtěl taky, ale možná Pedro staví chalupu a šutr je na místě budoucího obýváku, to je pak těžké, jedině snad ho zakomponovat jako originální konferenční stolek. |  | nové květy na konci letotostů v červnu, 5.6.2008 Loni mi takto kvetly hrušně, když jim v květnu pomrzly květy. Z těchto květů pak žádné hrušky nebyly. |  | jméno je mi neznámé, 5.6.2008 Já to nemyslím vázně, jen tipuji. Tu třešeň jsem neviděl, popis na napoleonku sice úplně nesedí, ale prostě jinou ranou žluto červenou třešeň neznám, tak jsem dal tip s otazníkem. A napoleonka je ranná třešeń, která dozravá začátkem června, to pro... celý příspěvek > |  | Kdepak jsou včely?, 5.6.2008 Nevím co řekl a neřekl Einstein, tento výrok, tady čtu poprve, ale zřejmě je to úplný nesmysl. Proč by mělo lidstvo vymřít 4 roky po včelách, když většina rozhodujících rostlin, které lidé potřebují pro svou obživu nejsou závislé na opýlení včelami.... celý příspěvek > |  | jméno je mi neznámé, 5.6.2008 plody má žluté s načervenalým líčkem... snad napoleonka? |  |
|  | Priprava na akci: Vyroba travniku, 2.6.2008 Malá poznámka k tomu "rejpání". Když vy si o to koledujete. Třeba vaše věta:"Pak asi urovnani hrabemi ruco s naslednym prevalcovanim a nechanim pudy ca tyden odpocinout. "
Prosím vás, a od čeho si za týden ta půda odpočine? Od... celý příspěvek > |  | křídlatka, 28.5.2008 Pane Stanislawe, ano asi je invazivní, ale není to žádný trifid. Když ji někde nechcete, tak ji prostě zlikvidujete.
Před mnoha lety jsem koupil chalupu, kde křídlatku předchozí majitel pěstoval jako krmivo pro nutrie. Nelámal jsem si s ní hlavu,... celý příspěvek > |  | křídlatka, 28.5.2008 Pokud si ji chcete vysadit, tak je to, že z malého oddenku roste jako zběsilá, dobrá vlastnost.
Tady se křídlatka poněkud démonizuje, roste v příkopu u cesty poblíž našeho domu a nemohu říct, že se během let nějak rozrůstá, už léta roste tak v... celý příspěvek > |  | křídlatka, 28.5.2008 Myslím, že křídlatka se asi nevysemení, vídávám jak kvete na podzim a pak zmrzne dřív než semena dozrají. |  | Škodná v zahradě - srnec, daněk, 28.5.2008 AVERSOL, je to spíš nátěr, mívají ho na vesnicích v takových těch vesnických obchodech, ale viděl jsem to i v Baumaxu. Nefunguje to ale stoprocentně, lepší je pletivo kolem kmínku. |  |
 |
|
|
|