|
Quercus cerris na našem území, 25.5.2009 Mám dotaz na odolnost dubu Quercus cerris našim zimám. Na netu jsem našel, že snese - 15°C, což by nemuselo vždycky stačit... Díky za odpovědi. |
 |
Smrk - nemoc nebo škůdce, 22.5.2009 A můžou zy brebery zahnízdit taky na modřín, borovici, tsugu atp. ostatní jehličnany? |
 |
|
 |
Smrk - nemoc nebo škůdce, 21.5.2009 Mám na cca 10ti letém smrku picea abies stejné "šišky", vedle něj mám zasazene dvě různé vzácnější omoriky a mám obavy z přenosu této choroby. Není vhodnější než postřik stromek raději odstranit a spálit? Děkuji |
 |
Pinus wallichiana Densa Hill, 20.5.2009 Dekuji za prispevek, ale jinak jsem z toho jelen, to fakt nevím kde je chyba? |
 |
Pinus silvestris aurea - velikost v dospělosti, 18.5.2009  Dostal jsem malý roubovanec této borovice s tím, že rostlina bude zakrslá. Na netu jsem se však dočet, že může být až 8 - 10 m vysoká. Pokud ji nekdo má na zahradě, napište prosím co od ní rozměrově čekat. Děkuji. |
 |
Modřín opadavý - půdní nároky, 6.5.2009 Chtěl bych za zahradou vysadit modřín, ale půda je tam docela hrozná. Je to směs jílu písku a popela. Není samozřejmě problém vykopat jámu a naplnit ji kvalitní zeminou ale to je jen pomoc dočasná. Navíc je prý modřín světlomilný a na tom místě... celý příspěvek > |
 |
Nemocné javory?, 16.4.2009 Radu pro castecne nemocny javor bohuzel taky nemam. Mohu jen uvest, že jednou zasazeny je asi lepe zlikvidovat, postupne odstranovani nemocnych casti je jen ztratou casu, javor stejne zahyne, tak se mi to stalo. Na druhou stranu se mi... celý příspěvek > |
 |
Borovice kratší jehličí, 9.4.2009 Na boroviciích pinus strobus radiata a pinus mugo ophir se objevil, podle mne, nestandartní růstový jev: jehlice z loňského roku jsou na všech přírůstcích o cca polovinu kratší než ty z předchozích let. Samotný fakt kratších jehlic mi nevadí,... celý příspěvek > |
 |
Fagus sylvatica aurea pendula, 7.4.2009 Važená paní Lído, myslím, že se na toto fórum obracíme v situacích, kdy se snažíme zjistit to, co zrovna nevíme. Já si vážím všech odpovědí a chuti podělit se o své zkušenosti. Je jistě pravda, že převislé buky jsou prostorově... celý příspěvek > |
 |
Strihanie jedlicky, 23.3.2009 To, co je na obrázku, není výsledek stříhání ale jedná se o tzv. čarověník jedle bělokoré s názvem abies alba mladá boleslav. Snímek je z americké školky Coenosium. |
 |
|
 |
Neznámé listnáče, 20.3.2009 Zná někdo tyto listnáče a do jakých rozměrů narostou? 1. Fagus sylvatica "Jiroušek", 2.Fagus sylvatica "Val di cresta"; 3.Fagus sylvatica "Greenwood"; 4. Tilia cordata "Evangelika... celý příspěvek > |
 |
Vyvazování převislých stromů, 20.3.2009 Je to jednoduché: Vyvazujte přírůstky kmopoře pokud jsou poddajné (tzn. letošní) a to tak dlouho (vysoko) jak chcete aby byl strom vysoký, v momentě kdy s tím přestanete, stane se ze stromu převislý. |
 |
Pinus wallichiana Densa Hill, 17.3.2009 Na zahradě mám desítky druhů borovic ale tato mi uz podruhé neprezila zimu. Pres leto prirostla dobre. Tady nijak zvlast nemrzlo (-15°C). Na podzim bylo mokro taky dost... Ma nekdo zkusenosti s touto borovici? |
 |
Hledám název jehličnanu, 12.2.2009 POZOR - pokud to je tis, tak je smrtelně jedovatý!!! Rozemnout v prstech a pak nestastnou nahodou neco pojist, no tak to muze byt naposled!!! |
 |
Co to je za strom?, 12.2.2009 Zdravim a myslim, že se jedna o podzimni zbarvení javoru acer davidii subsp. grosseri. Mam ho na zahradě a da se celkem snadno koupit, bohuzel je treba se mit na pozoru protoze je tento druh casto a ochotne zamenovan a nepresne ozancovan jako... celý příspěvek > |
 |