|
Rostlina do jezírka, 17.5.2012 Ona nebude prosperovat ani v akváriu s teplou vodou, vydrží pod vodou pár měsíců, neporoste a uhyne. Prodávat ji jako podvodní rostlinu je podvod... |
 |
Jak vypadá květ hlávkového zelí?, 16.5.2012 Dejte si vyhledat obrázky Brassica oleracea flower - tam si vyberete.
|
 |
|
 |
Rodendron impeditum, 16.5.2012 Pokud je to vskutku R. impeditum, jedná se o přírodní druh. Kvete světle modrofialovými květy a jako všechny rododendrony jen jednou v roce. Je nízký, kolem 30 cm, péče jako o rododenrony a azalky. Hnojte kyselým hnojivem určeným pro tyto... celý příspěvek > |
 |
Jaká je to rostlina?, 14.5.2012 A co takhle nějaký pryšec, teče z toho mléko?
|
 |
Řízek dovezený z Maroka - co to je za rostlinu?, 11.5.2012 Nepřipadá mi to jako dřevina - z nějakého křoví - podle květu a listů spíše něco příbuzné gazániím... |
 |
Neznámý strom, 27.4.2012 A je to... |
 |
Neznámý strom, 26.4.2012 Vyfoťte kůru na kmínku, větvení silnějších větví, starý list z líce i rubu, vrcholek s rašícími listy detailně a pak uvidíme...
A ještě nastřihněte okraj listu, jestli z něj něco teče.
|
 |
Neznámý strom, 25.4.2012 Jo tak exotika, to bude chtít více fotek, podle těch listů a kroucení konců letorostů mě nic nenapadá... |
 |
"Rozsypaný mák" na rostlinách, 25.4.2012 Rozsypaný mák je typických příznakem svilušek. Ještě tam bývají drobné pavučinky v úžlabí listů. Mají rády sucho a teplo, což na balkonu bývá. |
 |
Jen několik fotek, 25.4.2012 No jo, na Kanárských ostrovech se nedaří jen kanárům... |
 |
|
 |
Neznámý strom, 25.4.2012 A nebyla by fotka květu nebo alespoň kůry na starších větvích. A roste to venku nebo ve skleníku? |
 |
Je možné zakrátit meruňku?, 23.4.2012 Nádhernou bílou kouli jsem viděl včera na chalupě v podání odrůdy Van. U ní mají květy krátké stopky, takže květy obalují větve jako bílé rukávy... |
 |
Acer palmatum dissectum garnet, 23.4.2012 Pokud mu vyrašily zelené listy, není to kultivar Garnet, ten má již rašící listy červené... Pokud byl drahý, tak reklamovat u prodejce. Ovšem zelenolistý má v našich podmínkách naději na delší život... |
 |
Co pak je to za cibuli?, 20.4.2012 Mohl, ale ony jsou si česneky před rozkvětem dosti podobné, Počkal bych na květy.
|
 |
Co pak je to za cibuli?, 20.4.2012 To na snímku téměř jistě není květ ale listeny, které kryjí poupata květů. Ty listeny se rozevřou, odpadnou a teprve pak se otevřou květy.
|
 |