|
Jaká je to odrůda, prosím?, 4.9.2014 Třeba James Grieve?
|
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 4.9.2014 Mně od pecky moc nejdou. Některý plod je sladký, jiný ne. Už se blíží konec sklizně. Doma uložené jsou třetí den vodovaté. Nejlepší byly těsně před dozráním, ještě křupavé, nakyslé. Teď to je už jen sladká voda bez aroma. |
|
|
|
Jablka na holých větvích, 4.9.2014 Vypadá to na Bohemii. Mám žlutou mutaci - Gold Bohemia. A vosám opravdu chutná. Výborná, spíš pozdně podzimní, než zimní. Až na ty vosy. I třetina jablek bývá naďobaná. |
|
Postřík proti plísni s krátkou OL, 2.9.2014 Na stolní hrozny už jen měď (Kuprikol...). |
|
Podzimní hnojivo na ovocné stromky, 28.8.2014 Já používám jen Cererit, a to až brzy z jara (březen). Jen ten od Agro (má víc dusíku). |
|
Záchrana rajčat, 27.8.2014 Já jsem někde četl, že plíseň bramboru má určité rasy a některé na rajčata nejdou. |
|
Záchrana rajčat, 27.8.2014 My jsme o 200 metrů níže (HK). Včera si neteř odnesla kýbl na kečup. Konečně trochu zapršelo. Koncem týdne to bude chtít zase postřik. Okolo už mají rajčata hyn. |
|
Záchrana rajčat, 25.8.2014 Letos mám 25 rostlin. Hlavně na kečup: Tornádo, Orfea + Bejbino, Pollicino, Zelená zebra, Zlatava i to podivné Malinowe Retro. |
|
Co to je za rostlinku?, 25.8.2014 Nějaká játrovka.
|
|
Záchrana rajčat, 22.8.2014 Postřik proti plísni chrání maximálně 10 dnů. Kuprikol má tu nevýhodu, že je kontaktní a musí se ošetřit i spodní strana listu. Lepší je Ortiva, Acrobat nebo Ridomil. Dobrou zkušenost mám s přípravkem Revus (doporuči p. Mirek). U nás má... celý příspěvek > |
|
|
|
Už rostou, 22.8.2014 Tak u nás okolo Hradce Králové NIC... |
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 21.8.2014 Červivé je nemám a hnijí stejně. Prostě Stanley hnije. Jeden rok více, druhý méně. Chycené plody jsem obral a ošetřil Horizonem. Zatím to vypadá dobře. Ještě ale nejsou zdaleka zralé a jsou i menší, než vloni. Asi suchem. |
|
Hnojenie cesnaku pred jesennou výsadbou, 21.8.2014 No, pokud je půda běžně vyhnojená, což v zahradách bývá, tak až brzy na jaře třeba Cererit dle návodu. |
|
Postřik jablek před uskladněním, 20.8.2014 Nebo rovnou kombinace Flint Plus. Ale i Zato, Merpan nebo Thiram Granuflo sólo. Já to ale nedělám. Když se dělají postřiky proti plísním za vegetace, tak to většinou stačí. Aspoň u nás. |
|
Co je to za nemoc svestky?, 19.8.2014 Červená skvrnitost švestky. Docela letos řádí. |
|