|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 12.2.2015 Včera jsem schválně zastavil u lísek a jehnědy začínají zelenat a macatět.
Hradec Králové |
|
Papriky 2015, 4.2.2015 Já vysévám do substrátu, zaleju Merpanem. Misku zabalím do mikroténu a dám na radiátor. Pokud moc hycuje, tak pod ni dám třeba knížku. Zhruba za týden se objeví klíčky. Pak hned dám výsev těsně pod střešní okno, aby se rostlinky nevytáhly.... celý příspěvek > |
|
|
|
Meruňky, monilioza 2014, 12.12.2014 Na didymelové odumírání? Někde povolen je. |
|
Topaz - výrastky, 9.12.2014 Ponechte. Je to hojivé pletivo... |
|
Zhodnocení úrody jádrovin 2014, 2.12.2014 Letos, jako v EU, nadúroda. Jen to teplo (říjen - listopad) urychlilo dozrávání zimních odrůd, ale luftuju fest. Už jsem na +4°C. A v létě sucho. Zaléval jsem. Choroby a škůdci neměli šanci. |
|
Neznámý keř, 25.11.2014 Muchovník |
|
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 21.11.2014 Letos to je poprvé. Ale když jsem ji koštoval při sklizni, našel jsem i jedno jablko trochu sklovité. A taky je teplo. Ve skladu mám 10°C. A divně roste. Nepodařilo se mně pořádně vypěstovat terminál. |
|
Lišejník na ovocných stromech, 4.11.2014 Nedávno jsem kácel nemocnou švestku, cca 20 let starou. Větve měla poseté stovkami flíčků, začínajicích lišejníčků. Nejdříve jsem myslel, že to je nějaká choroba. Ale jiné švestky to mají také (jabloně ne). Měli jsme na zahradě starou plastovou... celý příspěvek > |
|
Ochrana jabloně Ontario před mrazem, 31.10.2014 Proč zakrývat??? |
|
Kdouloň obecná, 23.10.2014 Včera jsem vařil marmeládu podle receptu z internetu (kdoule, cukr, kyselina citrónová, hřebíček, trocha vody, Pomůcka). Ale spíš vzniklo husté pyré, než rosolovitá marmeláda, a vůbec ne červené. Kde se stala chyba? Možná jsem to měl vařit déle,... celý příspěvek > |
|
|
|
Hniloba jablek ontario, 2.10.2014 Spíš v ovzduší nic není. |
|
Mochna plazivá v lučním trávníku, 30.9.2014 A co Dicotex? |
|
Rajka nebo Florina, 30.9.2014 Florina někdy ve vyšší poloze správně nevyzraje. U mně v HK (225 mnm) ano, ale zrovna nám moc nechutná a dužninu má zrnitou, moučnou. Je velmi úrodná. |
|
Bohemia nepřekonaná, 24.9.2014 Chuť má opravdu vynikající a dá se jíst nyní (už nevrže mezi zuby). 1/3 shnije po nabodnutí, 1/3 hmyzáci nahryžou a 1/3 nám milostivě nechají (drobné a nevybarvené). Na jiné sorty nejdou, dozrávají později. Kromě toho nabodávají... celý příspěvek > |
|
Záchrana rajčat, 23.9.2014 U nás v HK bylo sucho a pořádně pršet začalo až na konci prázdnin (v Polabí nerostly ani houby). Ještě budu vařit kečup, pokud nezmrznou. |
|