|
Příspěvky uživatele - 155.121
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 21.4.2015 Myslím, že Rovral byl na monilii, Rovral Flo už ne. Ale to je jen otázka registrace. Ale třeba byl na ni sláb. | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 17.4.2015 Je to dáno historicky. A Melrose jsem zlikvidoval (fyziologické hnědnutí...). Idared se výtečně skladuje, nevadne. Když se probere a nechá pořádně vybarvit, tak je super. Nemám ideální uskladnění. | |
| | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 17.4.2015 Ano. Já mám hlavně Idaredy. Ty chtějí před květem 2-3x. | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 17.4.2015 Já také počkám po deštích. To už bude na poupatech prosvítat bílá. Právě o Topazu se říká, že je náchylný na sazovitost (jako odrůda), a i z důvodu, že se víceméně neošetřuje fungicidy proti padlí a strupovitost, které mají vedlejší účinek... celý příspěvek > | | Zcernala hrusen, 16.4.2015 No, jo. Ale kdo ví, co tomu je. Vytáhnout a spálit. | | Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 13.4.2015 1ml/1l vody. Stříkat velkým tlakem a hlavně do srdíček. Včera jsem aplikoval Sanmite. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 10.4.2015 Dnes v HK docela slušný přízemní mráz. Na větvích byly kapky rosy tekuté. Přitom na domě bylo +3,2°C. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2015 V této fázi už určitě můžete stříkat. | | Odmechování trávníku, 7.4.2015 Pokud to není zrovna repre trávník, tak nechte mech mechem. Za chvíli tam bude zas. A zelený je taky. | | Roundap, 7.4.2015 Spíš na tu desikaci to bude glufosinat (Basta). | |
| | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 7.4.2015 Pokud nepřijde liják, tak by to mělo fungovat cca 14 dnů. Snad ale už bude s mrazy klid. | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.4.2015 Monilia napadá i pupeny a poupata. Do dřeva se pak dostane bliznou a dpoputuje do letorůstků. Proto se stříká už na počátku květu. A při nízkých teplotách se právě musí stříkat, protože chladno a vlhko a tím i dlouhé kvetení jí vyhovuje. DMI... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.4.2015 Horizon a Talent jsou oba inhibitory demethylace. Tkaže zkombinovat buď Horizon + Zato nebo Talent + Zato. Samozřejmě lepší než nic. Ale DMI potřebují aspoň 10°C.
| | Co je to za dřevinu?, 31.3.2015 Pivoňka? | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 27.3.2015 V této fázi bych už stříknul proti monilii. Chladno, deštivo = pro ni ideální počasí. Možná bude letos větším problémem, než mrazíky. | |
|
|
|
|