|
Příspěvky uživatele - 155.121
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 Neonicotinoidy a pyretroidy mají též vedlejší ovicidní účinek, ale méně spolehlivý a často druhově závislý. Proto se označují jako larvicidy. | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 Ne, nepřipočítávejte. Při 90 - 100 % (počátek líhnutí) lze stříkat. Vajíčko jsem našel pouze jednou, je mrňavounké, trochu sploštělé. | |
| | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 Ovicid hubí vajíčka (Nomolt), larvicid larvy (housenky). Běžně dostupné jsou spíš larvicidy nebo larvicidy s částečně ovicidním účinkem, ovilarvicidy (Calypso, Mospilan, Reldan, Karate, Decis, event. Integro...)
Klasické insekticidy jsou... celý příspěvek > | | Maliny a květopas postřik, 16.5.2014 Až budou jahody dokvétat, tak půjdou na maliny. Proč by postřik malin teď neměl mít smysl? | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014 Obaleč jablečný to určitě na jaře nebyl. Spíš pilatka, květopas nebo obaleč jabloňový (ale ten se nevyskytuje plošně). Stříká se za cca 8 dnů po vrcholu letové vlny zazanamenané pomocí lapače klasickými insekticidy, ovicidy dříve. Podle AMS-SET se... celý příspěvek > | | Aukuba, 15.5.2014 Koupil jsem aukubu Variegata. Bude v kontejneru venku na terase na severozápad. To je snad OK stanoviště. Na zimu bych ji chtěl mít v garáži u okna na jih. V garáži někdy trochu mrzne. Bude jí to vyhovovat??? Píšou, že je... celý příspěvek > | | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 14.5.2014 Určitě kombinace, zlepší a prodlouží se účinek a omezí se vznik rezistence.
Zato nebo Topas + Thiram nebo Dithane (padlí a strupovitost)
Syllit jen samotný, sráží se snad se vším (jen strupovitost)
(Decis je insekticid)
Účinnost... celý příspěvek > | | Nemoc jabloně, 6.5.2014 To mně také napadlo, ale byl použit Talent. Je to moc masivní a na všech listech a ze spodu. Napadené padlím by listy byly menší, nerozvinutější. | | Stolní réva a Giberelin, 6.5.2014 Gibberelic spray. | | Co vaše réva? (2014), 6.5.2014 U nás v HK byl ještě místy šediveček. Nejlépe obstál Dornfelder a Boscoop Glory. Na neděli zase hlásí mrazíky. | |
| | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 2.5.2014 Stříknul jsem proti padlí a strupovitosti hlavně Idaredy, Tak to snad chvíli nezmokne (Baycor). | | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 29.4.2014 Ne, já si neutahuju. Ale kromě Discus(u) je nově zaregistrován i Topas. | | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 29.4.2014 Discus. | | Škůdce na jabloni, 29.4.2014 Když to je malý stromek, tak spíš housenky obrat, než otrhat listy. Na tohle se hodí už naředěné přípravky ve spreji (nebo se ředí před použitím). | | Lesní bylina, 24.4.2014 Večernice ne, ale měsíčnice roční a ta neznámá je měsíčnice vytrvalá. Myslel jsem, že měsíčnice je jen jedna. Tak už jo, nebo ne???
| |
|
|
|
|