|
Příspěvky uživatele - 63.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plisen na korenech phalaenopsisu, 3.2.2012 Radila bych přesadit - mech je dobrý na zakořeňování, ale snadno se přemokří- dlouho zadržuje vodu. Kořeny namočit do fungicidu, nechat osušit a zasadit do sterilního substrátu. Nezalívat aspoň týden, pode tepelných podmínek, v chladnu i déle. Pokud... celý příspěvek > |  | Rostliny z Jemenu a jejich nákup, 3.2.2012 Cofea - běžně dostupný třeba v OBI ap
aAloe arb. - také běžně (nebo u mě)
Acacia - také mám
Dracaena draco - běžně se dá koupit |  |
|  | Lístky fialky africké, 1.2.2012 V OBI, Hornbachu ap. jich mají spousty pohromadě, bývá tam sposta ulámaných lístků, stačí zvednout |  | Juka kopstek - jak zkrátit, aby přežila, 1.2.2012 Klidně uříznout, zakořenit v substrátu nebo ve vodě, uříznutou část nechat, moc nezalívat, jenom aby bal nepřeschl, a vyraší nové výhony, většinou 2-4, rostlina bude ještě hezčí než původní |  | Pěstování orchidejí, 22.1.2012 Většinou nekvetou nedostatkem světla. Sluníčko nesnáší, ale potřebují hodně světla |  | Skvrny na Nolině, 9.12.2011 Pokud nejsou napadeny všechny listy, napadené bych klidně odstranila. jinak postříkat nějakým fungicidem, v obchodě vám poradí, vyberete si |  | Uschlý datlovník, 9.12.2011 datlovníku chladno nevadí, spíš jde o to, jestli úplně neuschl. Teď spíš hrozí, že ho uzalíváte, tedy že uhnije, pokud je ještě živý. Doporučuji vyndat z květináče a zkontrolovat kořeny. Pokud jsou živé, ostříhat suché větve, dát co nejblíže světlu a... celý příspěvek > |  | Copak jsem si to koupila za kytku?, 17.11.2011 Dendrobium nobile |  | Vrísea jak ji nechat zakořenit, 9.11.2011 Já bych zkusila zasadit do lehkého rašelinového substrátu, jen mírně vlhkého. Stačí dát třeba do mikrotenového pytlíku, aby rostlina byla ve vlhku |  | Umírající lopatkovec, 4.11.2011 Lopatkovec je bahenní rostlina. Já bych ho taky vyndala z květináče, otřepala všechnu hlínu, důkladně propláchla, odstranila všechno špatné z rostliny a potom ji zkusila umístit ve sklenici s čistou vodou. Lopatkovec se velmi snadno pěstuje v... celý příspěvek > |  |
|  | Datlovnik - pestovani ze semene, 28.10.2011 Zalévat po proschnutí (ne přeschnutí) substrátu. Záleží na tom, v jaké teplotě budou pěstovány. V zimě, kdy je málo světa, by měly mít chladnější zimování (třeba 18 st) aby se moc netáhly za světlem. Od jara do podzimu mají rády letnění. Při... celý příspěvek > |  | Dracena, 14.10.2011 Dracéna nemá ráda přemokření, zalévat až substrát proschne, v létě na sluníčku letnit, přes zimu pokud možno chladné zimování, je to nenáročná rostlina. |  | Datlovník z pecky, 10.10.2011 Hlavně nezakracovat hlavní kořen, rostlina to nemá ráda. Já bych rozsadila brzy, kořeny jsou brzy dlouhé a špatně by se rozdělovaly. |  | Pěstování šeflera, 28.9.2011 Zřejmě se jedná o vlnatku, je to dost obtížně likvidovatelný škůdce. Použít insekticid, mně osobně se osvědčují přípravky na olejové bázi. |  | Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní), 18.8.2011 Čím dřív ho vysadíte, tím líp prokoření a tím je lepší šance, že přezimuje. Mně kvete vždy až do zámrazu, takže byste se načekala. Ve volné půdě mu bude lépe. Má rád časté zalévání |  |
 |
|
|
|