Příspěvky uživatele - 195.168

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bago (Baco), 15.7.2008
Víno, o kterém se zmiňujete (váčkovitý n. vazkatý obsah s obalovitou slupkou) není Baco Noir, ale spíš Modré Othello - další kříženec s geny Labrusca. Jako hrozno má sladké jakoby malinové aroma a pil jsem z něj víno, které mělo příjemnou... celý příspěvek >
Péče o mladou révu, 10.7.2008
Dusíkem bych už nehnojil a pokud ano, tak pouze v kombinaci s dalšími prvky (Cererit) - jinak souhlasím.
čím na perenosporu, 10.7.2008
Nezabral? No nestrašte! Letos ním stříkám poprvé, protože Hatrick ani Ridomil s 28 denní lhůtou se už nedělá... Ale jinak je i Ridomil se lhůtou 14 dní dobrý a perenosporu by měl zlikvidovat. Falcon je pouze proti padlí a pokud nemáte náchylnou... celý příspěvek >
Choroby vinné révy, 9.6.2008
Pokud je to podobné kadeřavosti broskví, buďte si jistý, že je to vlnovník (ačkoliv kadeřavost broskví způsobuje houba...). Dírky na listech způsobují svilušky, které se dají pozorovat i lupou - a pokud je tam nenajdete, bude to nejspíš hálčivec - na... celý příspěvek >
Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče? Jak na něj jednou provždy?, 20.5.2008
Myslím, že pokud je réva masivně zasažená hálčivcem, jen těžko může docházet k dostatečné fotosyntéze a stejně tak k zabudovávání draslíku do dřeva...(?)
Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče? Jak na něj jednou provždy?, 19.5.2008
Díky za Vaše zkušenosti, ale s tou dvojkou nesouhlasím. V sobotu jsem byl u jedněch sousedů vylamovat zbytečné výhony a ti mají révy napadené vlnovníkem tak, že by bylo nejlepší to všechno seřezat, spálit a nechat obrůst znova. Vlnovník si tam už... celý příspěvek >
Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče? Jak na něj jednou provždy?, 13.5.2008
Add/host - xxx.xxx.6.215 (?), 11.5.2008 22:55 Vlnovník ani hálčivec se neobjevují náhle - první příznaky se objevují pozvolna jako zdegenerované listy na některých výhonech - v té době ještě roztoči nenadělají příliš škody. (Tehdy jsem dal... celý příspěvek >
vinná réva červenání listu, 13.5.2008
Je to špatný odhad. Penerospora vypadá úplně jinak a její období ještě nepřišlo. Listy můžou červenat po napadení vlnovníkem. Možná to bude nedostatek nějakých látek v půdě, ale spíš si myslím, že byste to měl nechat tak jak to je, a že list brzy sám... celý příspěvek >
Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče? Jak na něj jednou provždy?, 12.5.2008
Problém u T. pyri je v tom, že se dost pomalu rozmnožuje na rozdíl od hálčivců, vlnovníků a svilušek. Svilušek se navíc nelze jen tak zbavit, protože jsou také škůdci na ovocných stromech, hlavně trnkách. V minulém roce jsem spoléhal dravé roztoče,... celý příspěvek >
Zahrada je hra, 2.5.2008
To by bylo téma na dost rozsáhlou polemiku. Nejsem si jistý zda je víno z Baca opravdu škodlivé nebo se spíš někdo zasloužil o jeho mizernou pověst. V USA se pěstuje na rozsáhlých plochách a vyrábí z něj chuťově dost dobré víno (možná je to i... celý příspěvek >
Zahrada je hra, 28.4.2008
Díval jsem se na to na internetu a ta zahradnice radila dost podivné věci. Rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že se má réva zastřihávat za každým plodem a že plody vyzrávají tím, že na ně svítí slunce. - Aby byly hrozny sladké, potřebují co nejvíce... celý příspěvek >
co s nerodící révou?, 28.4.2008
I to je možné. Ale přesto zkuste pohnojit superfosfátem a počkat si na příští rok. Můj soused měl odrůdu Panonia Kincse, kterou zasadil jeho otec před 25 lety a 25 let mu neplodila. Když jsem mu poradil co teď radím vám, v dalším roce mu zakvetla a... celý příspěvek >
hubení bršlice, 18.4.2008
Bláhová myšlenka! Roundup působí pouze na kořeny, oddenky zůstávají, takže bršlice přežije a dříve nebo později (spíš dříve) se objeví v celé své kráse znovu.
strihani vinne revy, 18.4.2008
Předpředchozí host má pravdu, na stříhání je teď pozdě - míza by teď tekla proudem a nadělala byste si tím více škody jak užitku. Se stříháním počkejte až po vypučení - výtok mízy se zastaví a nebude v tom pak problém.
Mostova odruda - vyber, 18.4.2008
Je Vám to "jasné" špatně - sazenice můžete dávat do země až do konce června, takže máte-li chuť jít do toho, máte stále ještě čas. Révové řízky začínají teprve zakořeňovat a také máte spoustu možností jak si pořídit zakořeněné sazenice v... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika