|
Příspěvky uživatele - 26.146
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 12.1.2011 Průhledný květináč je vhodný právě kvůli tomu, abyste viděla v jaké kondici jsou kořeny rostliny a také můžete posoudit potřebu zálivky. Pokud jsou stěny orosené, je zbytečné zalévat (máčet). Klidně můžete dát květináč do keramického obalu, nejlépe... celý příspěvek > |  | Fíkus Benjamín - žloutne a opadává, 11.1.2011 určitě je to Benjamin? Mně to spíš vypadá podle obr. na Lyrata. Typovala bych to na nějakou houbu nebo plíseň. Zkuste z listu odstranit černé až do zdravého a ošetřit třeba mletou skořicí. Je antibakteriální |  |
|  | Paphiopedilum spicerianum, 10.1.2011 Střevíčníky od nás z přírody jsou nádherné, ale jsou chráněné pod vysokou pokutou. Asi si nějaké koupím, ale spíš až pojedeme někam do zahraničí. I když u nás prodávají také pěkné, bohužel, jak jsem psala, bez bližšího označení. Pravda je, že Phaly... celý příspěvek > |  | Identifikace pokojové rostliny, 10.1.2011 Já používám v zimě vodovodní vodu, od jara do podzimu dešťovou, občas při údržbě akvária akvarijní, používám ji i na orchidee, azalky, anturia, citrusy, prostě na rostliny, které nemají rády vápno. Žádné problémy ale nemám, kytkám se daří. Jednou za... celý příspěvek > |  | Identifikace pokojové rostliny, 9.1.2011 Čím víc minerálních solí voda obsahuje, tím se označuje za tvrdší. Není to pouze obsah vápníku ale i jiných minerálů. |  | Phoenix roebelinii, 9.1.2011 tyto houbičky ničemu nevadí, způsobují rozklad substrátu a spíš prospívají. Mně se objevují také. |  | Paphiopedilum spicerianum, 9.1.2011 Je to nádherná kytka, v současné době nevlastním žádnou z těchto krásných orchideí, ale ráda bych vlastnila. Problém je, že nikde neuvádí bližší označení, a já bych potřebovala zakoupit spíš chladnomilný druh. Ale asi to budu muset risknout a... celý příspěvek > |  | Opadavani poupat, 9.1.2011 Zálivka není nijak náročná vzhledem k teplotě, jaká tam je. Kytky mimo to zvládají spíš přesušení než přemokření. Orchidee máčím zhruba 1x za 10 - 14 dní, jak si vzpomenu nebo mám čas. Kytky potřebují zalít v průměru každý 3. - 5. den, vyjímečně... celý příspěvek > |  | Opadavani poupat, 8.1.2011  Zimní zahrada je něco jako pokoj, jenom je celý prosklený, většinou i s prosklenou střechou, takže rostliny tam mají dobré světelné podmínky. Může být vytápěná nebo temperovaná, takže v ní nemrzne, ale v zimě v ní mohou být jenom chladnomilné... celý příspěvek > |  | Opadavani poupat, 6.1.2011 Jsou to hybridy, já mám kytek hodně, orchidee aby v zimní zahradě pořád něco kvetlo, nespecializuji se na ně. Slepičince se musí hodně ředit, já bych to neriskovala. Hnojím nepravidelně, když si vzpomenu, mám ale v zahradě dobré podmínky, dobro... celý příspěvek > |  |
|  | Množení orchideí, 6.1.2011  Ano, má dlouhá vlákna, v lese je zelený, za sucha béžový, dávám foto suchého, pro zelený bych musela do lesa |  | Množení orchideí, 5.1.2011 nejlépe zasadit do mechu, tam poroste nejlépe, mladým rostlinám to prospívá, drží dobře vlhko a je vzdušný, nejlepší je čerstvý, ale může být i suchý |  | Opadavani poupat, 5.1.2011  pokud je okno zasněžené, mají málo světla. Namáčení je dobré, ale nerosila bych, je to nárazově zbytečné, lepší se postarat o vlhkost u rostliny, ale u phalů není ani toto nutné. Teplota je dobrá, moje phaly mají v zimní zahradě jenom 15 st. a moc se... celý příspěvek > |  | Jak pestujete Anthurium?, 5.1.2011  Já Anturiu žádnou zvláštní péči nevěnuji, zalévám sporadicky, občas zaliji vodou s hnojivem na orchidee nebo citrusy, mám ji v zimní zahradě, v zimě teploty kolem 15st a kvete pořád |  | Krásná kytička mi umírá, 5.1.2011 taky se přikláním k pepřovníku, nezalévat. Zalít, až začne měnit barvu (jakoby šednout), lístky jsou na omak měkčí. Nikdy nenechat vodu v podmisce.
ivik |  |
 |
|
|
|